Σάββατο 2 Ιούνη 2018 - Κυριακή 3 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΚΕ
Ξεχωριστές στιγμές

Ο συνθέτης Θ. Μπακαλάκος επί σκηνής
Ο συνθέτης Θ. Μπακαλάκος επί σκηνής
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μεγάλη συναυλία με έργα του συνθέτη Θωμά Μπακαλάκου, που όπως σημείωσε στην ομιλία του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, ευχαριστώντας εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ τον ίδιο, τον συνθέτη Δ. Φωτιάδη καθώς και όλους τους μουσικούς και ερμηνευτές, «με τα τραγούδια του ανέδειξε τους καημούς και τις αγωνίες των ανθρώπων του μόχθου. Συντρόφευσε τους αγώνες μας, έδωσε φωνή και μελωδία σε εμβληματικούς στίχους, όπως του μεγάλου μας ποιητή Φώτη Αγγουλέ, που συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να μας εμπνέουν, να μας γεμίζουν αισιοδοξία, δύναμη κι ελπίδα».

Συγκινημένος ο Θωμάς Μπακαλάκος ευχαρίστησε την ΚΟ Λάρισας για την πρόσκληση να συμμετάσχει στον γιορτασμό των 100 χρόνων του ΚΚΕ: «Τι έκανα εγώ; Εξέφρασα τους ανθρώπους τους οποίους ένιωσα και τίμησα με την τέχνη μου, όσο μπορούσα. Αυτό έκανα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ξεχωριστή στιγμή της εκδήλωσης ήταν όταν στον συνθέτη δόθηκε από τον Κώστα Αβραμόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, τιμητική πλακέτα του Κόμματος για την προσφορά του, με το μουσικό του έργο, στο λαϊκό κίνημα. Τιμητικές πλακέτες και άλλα αναμνηστικά δώρα επέδωσε σε όλους τους συντελεστές της συναυλίας ο Γραμματέας της ΤΕ Λάρισας του ΚΚΕ, Θανάσης Μπιζαϊντές.

Στη συναυλία, που έγινε σε κλίμα συγκίνησης, αλλά και αγωνιστικού ενθουσιασμού, παρουσιάστηκαν από το μουσικό σύνολο του εξαίρετου Λαρισαίου συνθέτη Δημήτρη Φωτιάδη τραγούδια του Θωμά Μπακαλάκου από τον κύκλο «Τα Αγροτικά» και μια επιλογή τραγουδιών του από άλλους δίσκους του σε ποίηση Φώτη Αγγουλέ και Κώστα Βάρναλη.

Στη σκηνή ανέβηκε και ο ίδιος ο συνθέτης, ερμηνεύοντας ανάμεσα στα άλλα και ένα νέο τραγούδι του με τίτλο «Αυγερινούλα», που, όπως είπε, έγραψε για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ