Σάββατο 9 Ιούνη 2018 - Κυριακή 10 Ιούνη 2018 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε την Παρασκευή η Επίκαιρη Επερώτηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, για την Πρόταση Νόμου 513 συνδικαλιστικών οργανώσεων για τις Συλλογικές Συμβάσεις, που η κυβέρνηση αρνείται να φέρει για συζήτηση στη Βουλή από τον Οκτώβρη του 2016.

Απαντώντας στην Επερώτηση, η υπουργός Εργασίας και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν επανέλαβαν μόνο την άρνηση της κυβέρνησης να συζητήσει την Πρόταση Νόμου, επικαλούμενοι προκλητικά «προβλήματα συνταγματικότητας», «νομικές ασάφειες» και χαρακτηρίζοντας «ευχολόγιο» τις δίκαιες διεκδικήσεις των εργαζομένων, αλλά επιχείρησαν και να κρύψουν τις ευθύνες της κυβέρνησης για τη διατήρηση και επέκταση του αντεργατικού πλαισίου, παρουσιάζοντας μια εικονική πραγματικότητα για όσα ζουν οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς και επιχειρώντας να πείσουν ότι η ανάκτηση των απωλειών και τα σύγχρονα δικαιώματα των εργαζομένων μπορούν τάχα να συνυπάρξουν με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση έναντι του κεφαλαίου.

Η υποκρισία ξεχείλισε και στις τοποθετήσεις της ΝΔ και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων της αντιπολίτευσης, που έκαναν ότι δεν γνωρίζουν τίποτα για το «φόνο» και το μνημονιακό αντεργατικό πλαίσιο, στη διαμόρφωση του οποίου πρωτοστάτησαν. Σε χυδαίο αντικομμουνισμό, που απαντήθηκε άμεσα από τους βουλευτές του ΚΚΕ, κατέφυγε η Χρυσή Αυγή.

Από την πλευρά του ΚΚΕ, ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δ. Κουτσούμπας, επεσήμανε κατά την ομιλία του στη συζήτηση ότι «το ΚΚΕ στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων για δουλειά και ζωή με δικαιώματα». Παράλληλα, οι βουλευτές του ΚΚΕ ξεκαθάρισαν ότι μόνη «καθαρή» διέξοδος για τους εργαζόμενους είναι ο αγώνας για Συμβάσεις, για αυξήσεις μισθών και συντάξεων, για κατάργηση των μνημονιακών νόμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ