Πέμπτη 14 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΤΡΑ
Καλέσματα των σωματείων για την κινητοποίηση στις 15 και 17 Ιούνη

Από τη χτεσινή συνάντηση του δημάρχου με εργαζόμενους
Από τη χτεσινή συνάντηση του δημάρχου με εργαζόμενους
Σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που διοργανώνει ο δήμος Πατρέων αύριο Παρασκευή 15 και την Κυριακή 17 Ιούνη, με κεντρικό σύνθημα «Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα - Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή περιουσία», απευθύνουν εργατικά σωματεία της πόλης.

Θυμίζουμε ότι:

Αύριο Παρασκευή 15 Ιούνη, στις 7 μ.μ., πραγματοποιούνται δύο συγκεντρώσεις και πορείες, στην πλατεία των Εργατικών Κατοικιών Ταραμπούρα στα Ζαρουχλέικα και στην πλατεία Ντε Μιράντα μπροστά στο γήπεδο της Παναχαϊκής.

Την Κυριακή 17 Ιούνη, στο Νότιο Πάρκο στις 8.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση, όπου θα μιλήσει ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης και θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι με τον Γιώργο Μαργαρίτη.

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει στους εργαζόμενους της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης Αποχέτευσης Πάτρας (ΔΕΥΑΠ) ο Σύλλογος Προσωπικού της Επιχείρησης, σημειώνοντας πως «ως Σύλλογος Προσωπικού ΔΕΥΑΠ είμαστε αλληλέγγυοι με τον αγώνα του δημάρχου και θα δώσουμε δυναμικό "παρών" σε κάθε γειτονιά της πόλης μας». «Μπαίνουμε μπροστά για να δυναμώσει το κάλεσμα του δήμου Πατρέων για την ανεργία με σύνθημα "Δουλειά για όλους με δικαιώματα"», τονίζει το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας. «Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και εμποροϋπάλληλοι πρέπει να βρεθούν στην πρώτη γραμμή του αγώνα, ιδιαίτερα τώρα, που η κυβέρνηση φέρνει με τη μορφή του επείγοντος νέο πολυνομοσχέδιο με δεκάδες αντεργατικά προαπαιτούμενα», επισημαίνει το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων σε Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Νομού Αχαΐας. «Με γενικό ξεσηκωμό να βροντοφωνάξουμε: Ως εδώ και μη παρέκει! Δεν θα αποδεχθούμε τον 21ο αιώνα εμείς και τα παιδιά μας να ζούμε σε συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης. Απαιτούμε δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα», τονίζει το Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Αχαΐας «Η Ενότητα».

Ο Κ. Πελετίδης, σήμερα Πέμπτη στις 12 μ., θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου με θέμα τις κινητοποιήσεις για την ανεργία και τους πλειστηριασμούς, στο χώρο της Ημερήσιας Κατασκήνωσης στα Ροΐτικα. Νωρίτερα, στις 10.30 π.μ., στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, η δημοτική αρχή θα συναντηθεί με τους σχολικούς φύλακες.

Χτες, στο πλαίσιο της δραστηριότητας ενόψει της κινητοποίησης, ο Κ. Πελετίδης, μαζί με τον αντιδήμαρχο Ανδρέα Αθανασόπουλο, επισκέφτηκαν το πρωί τους εργαζόμενους στο Τμήμα Αυτεπιστασίας και Διεύθυνσης Εργων Υποδομής του δήμου, στου Λαδόπουλου, και αμέσως μετά, μαζί με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέα Παπανικήτα, τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΠ. Λίγο αργότερα, ο δήμαρχος επισκέφθηκε το γκαράζ του δήμου επί της οδού Μιαούλη και συνάντησε τους εργαζόμενους στον τομέα Καθαριότητας, με τους οποίους συζήτησε για την κινητοποίηση.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της κινητοποίησης, αύριο Παρασκευή θα γίνει περιοδεία στη λαϊκή αγορά των Προσφυγικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ