Πέμπτη 14 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ»
Παρέμβαση με αφορμή το πρόσφατο συνέδριο της Ομοσπονδίας

«

Αλλο ένα συνέδριο προστέθηκε στο ενεργητικό της Ομοσπονδίας, όπου ήταν διάχυτος ο εκφυλισμός και η συνειδητή υποβάθμιση των εργασιών του, αφού για ακόμη μία φορά περιορίστηκε ασφυκτικά ο χρόνος των τοποθετήσεων και έληξαν οι εργασίες του χωρίς να ληφθούν αποφάσεις αντάξιες των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε». Αυτά υπογραμμίζει, ανάμεσα στα άλλα, ανακοίνωση της «Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών» για το 22ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος που διεξήχθη στην Κυλλήνη.

«Οι άδειες θέσεις στην αίθουσα του συνεδρίου και κυρίως την δεύτερη μέρα, όπου σύμφωνα με το πρόγραμμα έπρεπε να συνεχιστούν οι τοποθετήσεις για τα εργασιακά μας θέματα, καταδεικνύει ότι η επιλογή των χλιδάτων ξενοδοχείων σε ειδυλλιακές περιοχές για την πραγματοποίηση των "εργασιών" των συνεδρίων, αποτελούν χρόνια τώρα το μέσον χειραγώγησης και ανταμοιβής όλων αυτών των αντιπροσώπων που εκλέγονται με τα ψηφοδέλτια των παρατάξεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού, για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρουν μέσω της ανοχής και της σιωπής τους στο τσάκισμα των εργασιακών μας δικαιωμάτων», προσθέτει η ανακοίνωση.

«Ακόμη και αυτό το κεντρικό σύνθημα του συνεδρίου αποκαλύπτει ότι ο προσανατολισμός των "διεκδικήσεών" τους είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα των προθέσεων της κυβέρνησης: "Να βγούμε νικητές στη μάχη με τις φλόγες". Δηλαδή, εμείς οι εργαζόμενοι να υπερβούμε όλα αυτά τα εμπόδια που μας βάζουν για την άσκηση των καθηκόντων μας και για ακόμη μία φορά να δουλεύουμε, χωρίς χρονικά όρια και με απλήρωτη υπερεργασία. Χωρίς να έχουμε τα κατάλληλα ατομικά μέσα προστασίας. Διακινδυνεύοντας τη ζωή μας με τον πεπαλαιωμένο μηχανολογικό και ατομικό εξοπλισμό. Ξεσπιτωμένοι στα πανάκριβα κοσμοπολίτικα νησιά χωρίς τη στοιχειώδη υποστήριξη, για να "κερδηθεί" μία μάχη που έχουν ήδη προδιαγράψει την έκβαση της όλες οι κυβερνήσεις από το 1998 και μετά, με τις πολιτικές που άσκησαν σε βάρος της πυρασφάλειας της χώρας, της προστασίας των δασικών οικοσυστημάτων και των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Πολιτικές που έστειλαν στον τάφο 35 αξιόλογους συναδέλφους μας, καθώς και δεκάδες συμπολίτες μας το 2007 και όχι μόνο. Αυτήν λοιπόν την κατεύθυνση έχει το προεδρείο αλλά και όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις. Καμία πρόταση και καμία απόφαση για έναρξη αγωνιστικών κινητοποιήσεων, παρά μόνο διαπιστώσεις», υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Καταψήφισαν δε «όλοι τους την πρόταση που κατάθεσε η ΕΑΚΠ με ολοκληρωμένο πλαίσιο αιτημάτων και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα κινητοποιήσεων, που θα ξεκινούσαν αμέσως μετά τη λήξη του συνεδρίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ