Πέμπτη 14 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Βάζει λουκέτο σε παιδικούς σταθμούς!

Ανακοίνωση των Κομματικών Οργανώσεων Α' Πειραιά του ΚΚΕ

«Τα τελευταία χρόνια, όλο και πιο καθαρά αποκαλύπτεται το καλά οργανωμένο σχέδιο για υποβάθμιση του στοιχειώδους δημοτικού δικτύου Προσχολικής Αγωγής που υπάρχει και για ενίσχυση του ιδιωτικού επιχειρηματικού τομέα».

Αυτό τονίζουν με ανακοίνωσή τους οι Κομματικές Οργανώσεις Α' Πειραιά του ΚΚΕ, με αφορμή το κλείσιμο τριών ακόμα παιδικών σταθμών στον δήμο Πειραιά. Οπως τονίζουν ανάμεσα σε άλλα: «Με το Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ) 99/2017, το οποίο η δημοτική αρχή Μώραλη γνωρίζει τουλάχιστον από τον περασμένο Σεπτέμβρη, καθορίζονται οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών που λειτουργούν ή θα ιδρυθούν εντός των δήμων. (...)

Οι τρεις σταθμοί του δήμου Πειραιά (βρεφικός και παιδικός Αλκιβιάδου, παιδικός Ρούμελης) κλείνουν γιατί δεν έχουν πιστοποιητικό πυρασφάλειας. Σύμφωνα επίσης με το ΠΔ 99/2017, όλοι οι σταθμοί των δήμων που ήδη λειτουργούν οφείλουν να συμμορφωθούν πλήρως στις διατάξεις του, εντός προθεσμίας πέντε ετών από τη δημοσίευσή του. Με βάση αυτό, η δημοτική αρχή Μώραλη υπολογίζει ότι μέχρι το 2022 θα κλείσουν επιπλέον 18 σταθμοί, αφήνοντας τα πέντε διαμερίσματα του δήμου Πειραιά με μόλις δύο βρεφονηπιακούς σταθμούς! Πρακτικά δημιουργείται μια εκρηκτική κατάσταση, με ακόμα λιγότερες θέσεις για βρέφη και νήπια στους δημοτικούς σταθμούς για τη νέα χρονιά. Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι των σταθμών, που είναι όμηροι των ευκαιριακών εργασιακών σχέσεων, ζουν με τον κίνδυνο της ανεργίας.

Είναι γεγονός ότι στο δήμο μας οι περισσότεροι σταθμοί δεν πληρούν τις προδιαγραφές για την ουσιαστική φροντίδα και αγωγή των παιδιών μας. Αυτοί φυσικά και πρέπει να κλείσουν, αφού είναι επικίνδυνοι για τα παιδιά μας. Το βασικό, όμως, πρόβλημα είναι ότι έχουμε πολύ λίγους βρεφονηπιακούς σταθμούς, που δεν καλύπτουν τις υπάρχουσες ανάγκες. Ειδικά στους βρεφικούς σταθμούς οι ελλείψεις είναι παραπάνω από τραγικές. Κυβέρνηση και δημοτική αρχή, αντί να πάρουν άμεσα μέτρα να δημιουργήσουν νέους, σύγχρονους, πλήρως εξοπλισμένους σταθμούς, πετάνε ο ένας "το μπαλάκι της ευθύνης" στον άλλον, προγραμματίζουν λουκέτο σχεδόν σε όλους τους σταθμούς του δήμου, σε τελική ανάλυση μας λένε ότι δεν υπάρχουν λεφτά για τις ανάγκες των παιδιών μας.

Απαιτούμε να μην κλείσει κανένας βρεφονηπιακός σταθμός, να βρεθούν άμεσα κατάλληλοι χώροι για τη μεταφορά και δημιουργία νέων!

(...) Το ΚΚΕ σταθερά παλεύει για δημόσιους και δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς για όλα τα παιδιά. Αγωνιζόμαστε για: Σύγχρονο δίκτυο παιδικών σταθμών, τόσων που να καλύπτουν τις ανάγκες όλων των παιδιών, με κτίρια σύγχρονα, ασφαλή, με τους αναγκαίους χώρους για το παιχνίδι, τη σίτιση, την ξεκούραση των παιδιών. Η θέση των παιδιών στις δομές πρέπει να εξασφαλίζεται από το κράτος δημόσια και δωρεάν, χωρίς voucher, χωρίς τροφεία, χωρίς χρήματα των γονιών για να καλύψουν λειτουργικές δαπάνες, εξόδους, πολιτιστικές δράσεις. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων, παιδαγωγών, ειδικού παιδαγωγικού, ειδικού επιστημονικού (λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ψυχολόγοι) και βοηθητικού προσωπικού. Η σίτιση να γίνεται με ευθύνη του κράτους, για όλα τα παιδιά, με το αναγκαίο προσωπικό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ