Πέμπτη 14 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ολοι σήμερα στα συλλαλητήρια ενάντια στο νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο!

Στη 1 μ.μ. στην Ομόνοια το συλλαλητήριο της Αττικής

«Μπροστά οι δικές μας ανάγκες!». Με αυτό το σύνθημα διαδηλώνουν σήμερα στην Αθήνα και πολλές ακόμα πόλεις εργαζόμενοι και δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ. Τα συλλαλητήρια που ξεκίνησαν χτες από τη Θεσσαλονίκη και μια σειρά άλλες πόλεις, στέλνουν μήνυμα μαχητικής οργανωμένης απάντησης σε εργοδοσία - κυβέρνηση - ΕΕ.

Το σημερινό συλλαλητήριο στην Αττική θα γίνει στη 1 μ.μ., στην Ομόνοια, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει προγραμματίσει την ψηφοφορία για το νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της 4ης «αξιολόγησης».

Το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του για τα συλλαλητήρια τονίζει μεταξύ άλλων ότι «η "μεταμνημονιακή Ελλάδα" όχι μόνο δεν φέρνει ανάκτηση των απωλειών και ανακούφιση για τον εργαζόμενο λαό, αλλά θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την αντιλαϊκή επίθεση, με βάση τα μνημόνια επιτήρησης της ΕΕ».

Καλεί να δυναμώσει ο αγώνας για: «Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές. Κατάργηση όλων των αντεργατικών - αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων. Επαναφορά - υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ! Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ. Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Κάτω οι φόροι - να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας. Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου. Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων».

Κάλεσμα συμμετοχής στα συλλαλητήρια απευθύνουν με ανακοινώσεις τους μια σειρά από Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία, συνδέοντας την προετοιμασία τους με τις κινητοποιήσεις και τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται σε διάφορους κλάδους και χώρους δουλειάς.

Στα συλλαλητήρια καλούν επίσης η ΠΑΣΕΒΕ, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ).

Στάσεις εργασίας από συνδικαλιστικές οργανώσεις

Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της Αττικής μια σειρά από συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Συγκεκριμένα, στάση εργασίας έχουν προκηρύξει για σήμερα Πέμπτη η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου (12 μ. έως 3 μ.μ., για τους εργαζόμενους στην Αττική), το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής (12 μ. έως τη λήξη του ωραρίου, για όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας), το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (12 μ. έως 3 μ.μ.), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ), ο Σύλλογος Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Νομού Αττικής (12 μ. έως τη λήξη του ωραρίου), ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (12.30 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου), το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Αττικής (12 μ. έως 4 μ.μ.), η Ομοσπονδία Υπαλλήλων τ. υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ δίωρες διευκολυντικές στάσεις εργασίας έχουν αποφασίσει και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών.

Πανελλαδική στάση εργασίας στο Δημόσιο έχει κηρύξει και η ΑΔΕΔΥ (12 μ. έως λήξη ωραρίου).

Σε στάσεις εργασίας προχωρούν σήμερα και οι εργαζόμενοι στο Μετρό (από την έναρξη της λειτουργίας μέχρι τις 9 π.μ. και από τις 9 μ.μ. μέχρι τη λήξη της κυκλοφορίας), όπως αποφάσισε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό (ΣΕΛΜΑ).

Κοροϊδία και θράσος από την πλειοψηφία στο ΕΚΑ

Ανέκδοτο χαρακτηρίζει η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» ΕΚΑ την προτροπή της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Αθήνας προς τα συνδικάτα να βρίσκονται... «σε εγρήγορση» μπροστά στο νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο. Οπως εξηγεί η ΔΑΣ, οι δυνάμεις της πλειοψηφίας, και συγκεκριμένα οι παρατάξεις ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ / ΛΑΕ - ΜΕΤΑ /Φωτόπουλος), ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, δεν έκαναν καμία προσπάθεια ενημέρωσης των εργαζομένων για το περιεχόμενο των αντιλαϊκών μέτρων, ούτε αποφάσισαν καμία αγωνιστική κινητοποίηση! Μάλιστα, αρνήθηκαν ακόμα και να ορίσουν συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου...

«Δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη η στάση της πλειοψηφίας», σημειώνει η ΔΑΣ και συνεχίζει: «Είναι απόλυτα συνεπείς στη στήριξη της στρατηγικής του κεφαλαίου, όπως άλλωστε αποτυπώνεται και στο πλαίσιο της περιβόητης "Κοινωνικής Συμμαχίας" που στήθηκε με πρωτοβουλία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Είναι απόλυτα συνεπείς στην υπονόμευση των εργατικών αγώνων, στην προσπάθεια να "δέσουν χειροπόδαρα" την εργατική τάξη της Αθήνας στον κοινωνικό εταιρισμό και στη λογική του "μικρότερου κακού". Να στοιχίσουν τους εργαζόμενους στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων. Το απέδειξαν με την άρνησή τους να συμμετέχουν στην απεργία στις 12 Γενάρη για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην απεργία. Το απέδειξαν και στις 30 Μάη με την ανοιχτή απεργοσπαστική τους τακτική σε πολλούς κλάδους και χώρους δουλειάς».

Απέναντι στη νέα περίοδο θυσιών για το λαό που προετοιμάζει η κυβέρνηση και απέναντι στην κοροϊδία του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους και τα εργατικά συνδικάτα της Αθήνας να δώσουν απάντηση συμμετέχοντας στη σημερινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα οι κινητοποιήσεις για το δικαίωμα στη δουλειά(2018-05-11 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία(2018-03-30 00:00:00.0)
Στάση εργασίας στην Περιφέρεια Αττικής(2017-07-25 00:00:00.0)
Ολοι σήμερα στη διαδήλωση ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων(2013-02-12 00:00:00.0)
Στην Ομόνοια καλεί σήμερα το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής(2012-11-27 00:00:00.0)
Ανακοίνωσε απεργία και στάση εργασίας(2011-06-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ