Τετάρτη 20 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Καταγγελία για τις μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας της ΓΣΕΒΕΕ

Τον αποκλεισμό του προέδρου της, Θ. Καλαμπαλίκη, από τη Γενική Συνέλευση της ΓΣΕΒΕΕ, με απόφαση της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου της, «για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας», καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ).

Οπως επισημαίνει, το ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ προχώρησε την Κυριακή 17/6 στον αποκλεισμό του προέδρου της ΟΒΣΑ, «εκμεταλλευόμενη αστοχίες στα πρακτικά των αρχαιρεσιών της Ενωσης ΕΒΕ Αγίου Δημητρίου, από την οποία εκλέγεται ο συνάδελφος. Πολλές φορές στο παρελθόν, μεγαλύτερα και σοβαρότερα λάθη ή παραλείψεις σε αρχαιρεσίες σωματείων περνάνε μέσα στις αρμόδιες επιτροπές της ΓΣΕΒEΕ και αντιμετωπίζονται επιμέρους προβλήματα, ώστε να διευκολυνθούν οι διαδικασίες στο συνδικαλιστικό κίνημα. Η λίστα είναι μακριά. Σε αυτήν την περίπτωση, όμως, οι κινήσεις της επιτροπής νομιμοποίησης και προσωπικά του προέδρου ήταν σε αντίθετη κατεύθυνση, και γι' αυτό δημιουργούν ερωτήματα για τη σκοπιμότητά τους».

Η ΟΒΣΑ τονίζει πως η ουσία του αποκλεισμού βρίσκεται στο γεγονός ότι «η ΟΒΣΑ είναι μια ομοσπονδία σε διαφορετική κατεύθυνση από την πλειοψηφία της ΓΣΕΒΕΕ, τους χαλάει τη σούπα της συναίνεσης και αυτό τους ενοχλεί. Γι' αυτό και καταγγέλλουμε ότι αποκλείουν τον πρόεδρό της για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας. Αν νομίζουν, βέβαια, ότι μέσω τέτοιου είδους πρακτικών θα χτυπήσουν την ΟΒΣΑ και κατ' επέκταση την ΠΑΣΕΒΕ, είναι βαθιά νυχτωμένοι. Αν νομίζουν ότι απευθύνονται σε ανθρώπους που διαπραγματεύονται σεμινάρια και εκδούλευση, όπως έχουν συνηθίσει, έχουν πέσει έξω».

«Δεν διαπραγματευόμαστε την αγωνιστική γραμμή μας. Δυναμώνουμε τα σωματεία, ισχυροποιούμε την ΠΑΣΕΒΕ», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ