Τετάρτη 20 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχίζονται οι διεργασίες στα αστικά κόμματα

Συνεχίστηκαν και χτες δηλώσεις και διεργασίες στα αστικά κόμματα, με επίκεντρο τη συμφωνία.

Ο αν. εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κ. Κυρανάκης, μιλώντας στον ρ/σ «Παραπολιτικά» στηλίτευε μεν τη συμφωνία που έφερε η κυβέρνηση, είπε ότι το κόμμα του θα την καταψηφίσει όταν έρθει προς επικύρωση στη Βουλή, ωστόσο έκανε σαφές ότι η ΝΔ θα την εφαρμόσει όντας κυβέρνηση, αν προηγουμένως έχει ψηφιστεί το κείμενο στη Βουλή: «Ο,τι και να κάνει η ΝΔ μετά, συμφωνία διεθνής που έχει κυρωθεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο δεν ακυρώνεται (...) κανείς δεν μπορεί να ακυρώσει διεθνή συμφωνία», είπε.

Την ίδια ώρα, με όχημα το Σκοπιανό συνεχίζονται οι διεργασίες και στα υπόλοιπα αστικά κόμματα. Ο Σπ. Λυκούδης από το Ποτάμι - που προαναγγέλλεται η αποχώρησή του από το Κίνημα Αλλαγής - έγραφε χτες («Athens Voice») ότι «η Συμφωνία είναι σε θετική κατεύθυνση, καλύπτοντας πάγια αιτήματα της ελληνικής πλευράς. Περιέχει, όμως, και "γκρίζα" σημεία τα οποία ίσως να δημιουργήσουν ζητήματα». Κατηγόρησε, εξάλλου, την κυβέρνηση ότι δημιούργησε ένα «συγκρουσιακό κλίμα», επιδιώκοντας, αντί της «συναίνεσης», «εμβολισμό» των κομμάτων της αντιπολίτευσης, «που εν μέρει επέτυχε στην περίπτωση του ΚΙΝΑΛ».

Η δε Σοσιαλιστική Διεθνής, στην οποία προεδρεύει ο Γ. Παπανδρέου, πήρε δημόσια θέση υπέρ της συμφωνίας Τσίπρα - Ζάεφ, ζητώντας «από τους προδευτικούς πολίτες να τη στηρίξουν». Εκτός ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε ότι θεωρεί ήδη τον εαυτό του ο βουλευτής του Ποταμιού Γρ. Ψαριανός.

Πάντως, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Π. Χρηστίδης, επιχειρώντας να απαντήσει σε τέτοιες αιτιάσεις και να παράσχει διαβεβαιώσεις για το μέλλον του μορφώματος, προσπαθούσε χτες να ρίξει τους τόνους, λέγοντας («ΣΚΑΪ») ότι «προφανώς και θα συνεχίσει να υφίσταται ΚΙΝΑΛ», καθώς και ότι «γνωρίζαμε από την αρχή πως έχουμε διαφορετικές αφετηρίες και υπάρχουν πολλά πολιτικά ρεύματα που εκφράζουν απόψεις. Το να έχουμε μια διαφορετική άποψη δεν πρέπει να ποινικοποιείται», ενώ σε σχέση με τη συμφωνία σημείωνε ότι «δυστυχώς, ήρθε μία συμφωνία στη Βουλή που έχει παραπάνω προβλήματα από αυτά που επιλύει».

Τέλος, σε ό,τι αφορά τους ΑΝΕΛ, συνεχίστηκαν και χτες οι αποχωρήσεις στελεχών από οργανώσεις της επαρχίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενισχύονται οι διεργασίες μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών(2019-06-01 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι διεργασίες(2019-02-01 00:00:00.0)
Αντιδικίες στη ΝΔ, αποχωρήσεις στο ΚΙΝΑΛ(2019-01-31 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι διεργασίες στο πολιτικό σκηνικό(2019-01-29 00:00:00.0)
Διεργασιών συνέχεια με μοχλό τις Πρέσπες(2019-01-09 00:00:00.0)
Χωρίς τέλος διεργασίες και σενάρια(2018-09-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ