Πέμπτη 18 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ
Δεν υπάρχουν κονδύλια

Στις πλάτες των εργαζομένων πέφτει - και - η μεταφορά μαθητών από απομακρυσμένες περιοχές στα σχολεία τους, όπως προκύπτει από τις αποκαλυπτικές απαντήσεις των αρμόδιων υπουργείων σε Ερωτήσεις βουλευτών του ΚΚΕ που αφορούσαν προβλήματα στη μεταφορά μαθητών σε Καβάλα και Ζάκυνθο. Στις 26 Σεπτέμβρη οι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Χουρμουζιάδης και Αγγ. Τζέκης με Ερώτησή τους προς τους υπουργούς Παιδείας, Μεταφορών, Μακεδονίας - Θράκης και Εσωτερικών, τους ζητούσαν να πάρουν μέτρα για να εξοφληθούν τα χρέη της Νομαρχίας προς το υπεραστικό και αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας τα οποία φτάνουν τα 170 εκατομμύρια δρχ. που είχαν αποτέλεσμα την άρνηση των ΚΤΕΛ να μεταφέρουν μαθητές.

Το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης μετακύλησε την ευθύνη στα υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας, το υπουργείο Εσωτερικών με τη σειρά του στο υπουργείο Παιδείας και το υπουργείο Παιδείας στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, σημειώνοντας ότι «στον προϋπολογισμό του έτους 2001 του ΥΠΕΠΘ δεν έχουν εγγραφεί πιστώσεις για μεταφορά μαθητών» και ότι βρίσκεται σε επαφή με το υπουργείο Οικονομικών για την ενίσχυση του προϋπολογισμού των περιφερειών με 3 δισ. δρχ. για να καλυφθούν οι υφιστάμενες οφειλές και οι νέες υποχρεώσεις των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.

Ανάλογη ήταν η απάντηση του υπουργείου Παιδείας και σε Ερώτηση των βουλευτών Π. Κοσιώνη και Σπ. Στριφτάρη που αφορούσε χρέη που ξεπερνούσαν τα 100 εκατομμύρια στο ΚΤΕΛ Ζακύνθου με αποτέλεσμα να αρνούνται να μεταφέρουν μαθητές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ