Πέμπτη 18 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΕΕ ΛΑΡΙΣΑΣ
Αρχισαν αγωνιστικές κινητοποιήσεις

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την αναβάθμιση της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης ξεκίνησαν οι μαθητές των ΤΕΕ και οι καθηγητές της Λάρισας, καταγγέλλοντας την αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης. Χτες οι μαθητές του 2ου ΤΕΕ προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου τους, ενώ του 5ου απείχαν από τα μαθήματά τους και απέκλεισαν συμβολικά την οδό Καρδίτσης, παρά τις απειλές που εκτόξευσε εναντίον τους ο διευθυντής του σχολείου Ευθ. Σακκάς, επιχειρώντας να τους τρομοκρατήσει και να συκοφαντήσει το δίκαιο αγώνα τους. Μάλιστα, ο διευθυντής έδειξε ιδιαίτερα ενοχλημένος από την ανακοίνωση του Συντονιστικού Αγώνα του Μαθητών που αναφέρεται στην αναγκαιότητα αγωνιστικής διεκδίκησης της αναβάθμισης των ΤΕΕ. Ξεπερνώντας, δε, κάθε όριο πρόκλησης είπε ότι ορισμένοι από τους μαθητές που συμμετείχαν στις περσινές καταλήψεις των σχολείων πληρωνόταν!!!

Επίσης, οι μαθητές του 7ου ΤΕΕ - το εγκαινίασε πρόσφατα ο υπουργός Παιδείας Π. Ευθυμίου, ο οποίος το ονόμασε «κόσμημα της τεχνικής εκπαίδευσης» (!) αν και οι ελλείψεις είναι τραγικές - και 1ου ΤΕΕ Λάρισας, πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης, που κατέληξε στη Νομαρχία Λάρισας.

Την αναβάθμιση της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης διεκδίκησαν και οι καθηγητές της Λάρισας, που συμμετείχαν στη χτεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, βιβλία και τεχνολογικό εξοπλισμό που υπάρχουν στα ΤΕΕ του νομού. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΕΛΜΕ Νομού Λάρισας, συγκεντρώθηκαν έξω από τη Νομαρχία και αντιπροσωπεία τους επέδωσε το ψήφισμα της κινητοποίησης στο νομάρχη Γ. Φλώρο. Οι καθηγητές κατήγγειλαν την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, που αρνείται να πάρει μέτρα για την κάλυψη των λειτουργικών κενών και των ελλείψεων σε βιβλία και τεχνολογικό εξοπλισμό και προειδοποίησαν ότι θα εντείνουν τον αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ