Παρασκευή 22 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Ο αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά είναι αγώνας για τη ζωή

Ανακοίνωση με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών στις 26 Ιούνη

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ καλεί κάθε εργαζόμενο, άνεργο και νέο «να προβληματιστεί και να δει τι κρύβεται πίσω από τη διαφημιστική καμπάνια που με οργανωμένο τρόπο ξετυλίγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και διάφορες οργανώσεις, γύρω από τη διεκδίκηση της ατομικής ελευθερίας - επιλογής για τη χρήση ναρκωτικών ουσιών. Παρουσιάζουν τη σκλαβιά ως "ελευθερία" στην "ατομική επιλογή", την ίδια στιγμή που ξηλώνουν μέρα με τη μέρα κάθε συλλογικό δικαίωμα που είχε κατακτήσει η εργατική τάξη μέσα από σκληρούς αγώνες».

«Η χρήση ναρκωτικών ουσιών είναι "όπλο" του συστήματος, είναι ένα ακόμα "λουκέτο" στην "αλυσίδα" που θέλουν να περάσουν στους εργαζόμενους και τη νεολαία (...) Ο νέος νόμος με την ψευδεπίγραφη αναφορά ως "φαρμακευτική κάνναβη", που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι) και της Ενωσης Κεντρώων, στήνει μπίζνες δισεκατομμυρίων για πολυεθνικές αξιοποιώντας τον πόνο των ασθενών!

(...) Το ΠΑΜΕ αγωνίζεται ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, ενώ ξεκαθαρίζεται ότι δεν υπάρχουν σκληρά και μαλακά ναρκωτικά, ο διαχωρισμός αφαιρεί φόβους, ενοχές, αντανακλαστικά που κρατούν ένα νέο μακριά από τα ναρκωτικά. Ο αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά είναι αγώνας για τη ζωή, για καθαρή σκέψη και συνειδητή δράση. Είναι αγώνας ενάντια σε κάθε μορφή συμβιβασμού!».

Μαζί με τα αιτήματα για σταθερή και μόνιμη εργασία και τις άλλες διεκδικήσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ αγωνίζεται για:

  • Πρόληψη - απεξάρτηση - κοινωνική επανένταξη δημόσια και δωρεάν με ευθύνη του κράτους για όλους. Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα.
  • Προγράμματα «στεγνής» θεραπείας, τόσα όσα έχει ανάγκη ο τόπος, με ευθύνη του κράτους. Η θέση του χρήστη είναι σε πρόγραμμα θεραπείας και όχι στα «υποκατάστατα της ηρωίνης», στο δρόμο, στη φυλακή, σε «χώρους γκέτο» όπου θα κάνει χρήση απλά για να μην ενοχλεί.
  • Προγράμματα πρόληψης στα σχολεία, στις σχολές, στο στρατό, σε χώρους όπου εργάζεται και διασκεδάζει η νεολαία. Πρωτογενής πρόληψη που στοχεύει στα αίτια και όχι στα αποτελέσματα της τοξικομανίας.
  • Μαζικές προσλήψεις και κρατική χρηματοδότηση στην πρόληψη - θεραπεία - έρευνα για τα ναρκωτικά.
  • Μέτρα προστασίας των ανέργων και των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ