Πέμπτη 28 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ
Κάλεσμα συσπείρωσης και αγώνα στους εργαζόμενους και τα σωματεία

Στο επίκεντρο του σχεδιασμού του ΕΚΠ τα προβλήματα και οι ανάγκες της εργατικής τάξης

Πλατύ κάλεσμα συσπείρωσης και αγώνα απευθύνει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας προς τους εργαζόμενους και τα σωματεία της πόλης, με μήνυμά της μετά τη συνεδρίαση που πραγματοποίησε την περασμένη Τρίτη, στην οποία συζητήθηκαν η οργάνωση της πάλης και οι πρωτοβουλίες που θα πάρει το Εργατικό Κέντρο το επόμενο διάστημα.

Στο μήνυμά της, η νέα διοίκηση του ΕΚΠ, αφού υπενθυμίζει πως οι εργαζόμενοι με την πάλη τους δεν επέτρεψαν στο τελευταίο συνέδριο «να κυριαρχήσουν για άλλη μια φορά οι δυνάμεις της νοθείας και της απάτης, αυτοί που τόσα χρόνια κρατούσαν το ΕΚΠ με παρατυπίες για λογαριασμό των εργοδοτών και παζάρευαν τα δικαιώματά μας», υπογραμμίζει: «Σε αυτόν τον πολύμηνο και δίκαιο αγώνα που δώσαμε για να αλλάξει ρότα το Εργατικό Κέντρο της πόλης μας στάθηκαν δίπλα μας χιλιάδες εργαζόμενοι και τα ζωντανά σωματεία τους. Εβαλαν τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις, σε αυτή την τόσο ιδιαίτερη στιγμή. Αυτοί είναι και οι εγγυητές για ένα ΕΚΠ που θα βάλει στο επίκεντρο τα προβλήματα και την ίδια τη ζωή της εργατικής τάξης, θα παλέψει για όλα όσα έχουμε πραγματικά ανάγκη εμείς και οι οικογένειές μας. Δίνουμε υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα!».

«Σήμερα, μόνο ενωμένοι και οργανωμένοι στα σωματεία μας μπορούμε να οργανώσουμε την πάλη μας για τα οξυμένα προβλήματα. Μόνο έτσι μπορούμε να απαντήσουμε στην επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας, να αποκρούσουμε τις ψεύτικες υποσχέσεις αυτών που μας κυβερνούν», σημειώνει η διοίκηση του ΕΚΠ, απαντώντας στην κυβερνητική προπαγάνδα περί «δίκαιης ανάπτυξης» και «νέας εποχής» και προσθέτοντας ότι αυτή θα είναι ανάπτυξη με εκατοντάδες αντεργατικούς νόμους σε πλήρη ισχύ και μόνιμους για πολλές επόμενες δεκαετίες, χωρίς να αναπληρωθούν οι απώλειες των εργαζομένων.

«Εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε ανάγκη από την ανάπτυξη που θα βάλει στο επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες», υπογραμμίζει η διοίκηση του ΕΚΠ, «από τα χέρια μας περνάει όλος ο πλούτος, με τη δουλειά μας χτίζουμε μεγαθήρια, γέφυρες, εργοστάσια, παράγουμε ό,τι βλέπει το μάτι του ανθρώπου. Εμείς χτίζουμε το μέλλον, σε εμάς ανήκει! Θα το επιβάλουμε μόνο με την οργανωμένη πάλη. Τον αγώνα για αυξήσεις σε μισθούς, υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.

Μια τέτοια διοίκηση έχουμε ανάγκη σήμερα, που θα μπορεί να οργανώσει την πάλη των εργατών για όλα όσα έχουμε πραγματικά ανάγκη, κόντρα σε κυβέρνηση και εργοδοσία. Μια διοίκηση που δεν θα υποτάσσεται στα καλέσματα των εργοδοτών, που δεν θα διοργανώνει στρογγυλά τραπέζια διαπραγματεύσεων των δικαιωμάτων μας με τους ντόπιους επιχειρηματίες και βιομήχανους. Που δεν θα γυρίζει την πλάτη στους εργάτες, δε θα ξεπουλά τα δικαιώματά τους, όπως έκανε η ομάδα Νικολάου - Καραγεωργόπουλου τόσα χρόνια».

Με ένα τέτοιο περιεχόμενο, η διοίκηση απευθύνει «πλατύ κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους της πόλης μας, στα σωματεία, σε αγώνα και συσπείρωση γύρω από τη νέα διοίκηση. Μπορούν σήμερα με τη δράση τους να υπερασπιστούν τις συλλογικές μας διαδικασίες, την ίδια τη λειτουργία του ΕΚΠ. Να υπερασπιστούν την πολύμηνη μάχη που δώσαμε για να αλλάξει ρότα το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, να ξεμπερδέψει από τη νοθεία και τις παρατυπίες, να σταματήσει να είναι σύμμαχος των αφεντικών. Σε εσάς και μόνο απολογούμαστε, από εσάς και μόνο κρινόμαστε!».

Παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες για την οργάνωση της πάλης

Βάζοντας στο επίκεντρο του σχεδιασμού της τα προβλήματα και τις ανάγκες των εργαζομένων της πόλης, η νέα διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας προχωρά άμεσα σε αγωνιστικές παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες για την οργάνωση της πάλης.

Σήμερα, Πέμπτη, στη 1 μ.μ., διοργανώνει συνάντηση - παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας για τα εργατικά ατυχήματα. Οπως τονίζει στην ανακοίνωσή της, «τους τελευταίους μήνες πληθαίνουν τα εργατικά ατυχήματα στην περιοχή μας, κάποια μάλιστα είναι και θανατηφόρα. Πρόσφατα θρηνήσαμε έναν ακόμη συνάδελφο εμποροϋπάλληλο σε μεγάλη αλυσίδα σουπερμάρκετ». Το ΕΚΠ απαιτεί: Ουσιαστικό έλεγχο της εργοδοτικής ευθύνης για λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Αποφασιστική ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού και της υλικοτεχνικής υποδομής του ΣΕΠΕ στην περιοχή. Εντατικοποίηση των ελέγχων.

Παράλληλα, η διοίκηση του ΕΚΠ καλεί σε σύσκεψη όλα τα σωματεία - μέλη του, την Τετάρτη 4 Ιούλη, στις 7.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο, στην αίθουσα του ισογείου με θέμα: «Οι εξελίξεις στο ΕΚΠ μετά και τις τελευταίες αρχαιρεσίες, καθήκον μας η οργάνωση της πάλης για τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων».

Με άλλη ανακοίνωσή του το ΕΚΠ εκφράζει την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι», με κύριο αίτημα τη μόνιμη και σταθερή δουλειά, με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να μπλοκάρει το συνέδριο επιχειρεί η ομάδα του γνωστού εργατοπατέρα Καραγεωργόπουλου (2024-10-01 00:00:00.0)
Απορρίφθηκε η κύρια αγωγή των νόθων για διορισμό προσωρινής διοίκησης (2021-12-29 00:00:00.0)
Εγγυητές της πορείας του οι εργαζόμενοι κόντρα στην καμπάνια «ξεπλύματος» του εργατοπατερισμού (2020-01-30 00:00:00.0)
Σήμερα η σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου (2018-07-04 00:00:00.0)
Στη γραμμή του συμβιβασμού (2002-03-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ