Πέμπτη 30 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ
Εγγυητές της πορείας του οι εργαζόμενοι κόντρα στην καμπάνια «ξεπλύματος» του εργατοπατερισμού

Την καμπάνια που βρίσκεται σε εξέλιξη με σκοπό το «ξέπλυμα» της «βρώμικης, παράνομης και νόθας πρακτικής της ομάδας Καραγεωργόπουλου - Νικολάου» καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Καλεί τους εργαζόμενους να υπερασπιστούν τη μάχη που έδωσαν για να ξεμπερδέψει το Εργατικό Κέντρο από τη νοθεία και τις παρανομίες, να συσπειρωθούν στα ζωντανά, αγωνιστικά συνδικάτα και να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που διοργανώνει την Πέμπτη 6/2, στις 9 π.μ. έξω από τα δικαστήρια.

«Πρωτοσέλιδα εφημερίδων, άρθρα επί άρθρων, ρεπορτάζ και αφιερώματα του τοπικού Τύπου, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές», από τα ίδια τοπικά Μέσα που «θάβουν» τις κινητοποιήσεις του Εργατικού Κέντρου και των εργαζομένων της πόλης, σε συνδυασμό με ανακοινώσεις που γράφουν οι ίδιοι εργατοπατέρες με τη σφραγίδα της ΓΣΕΕ, έχουν επιστρατευτεί σε μια προσπάθεια δημιουργίας ψεύτικων εντυπώσεων. Με θράσος που περισσεύει, μιλούν για την ανάγκη «δημοκρατικής εκπροσώπησης όλων των σωματείων στο ΕΚ Πάτρας» οι ίδιοι συνδικαλιστές που πέταγαν έξω «μόνο με την εντολή προέδρου» κλαδικά συνδικάτα, επιστράτευαν μηνύσεις και ασφαλιστικά μέτρα, δεν έφεραν ποτέ τον έλεγχο των αντιπροσώπων για συζήτηση και έγκριση από τη διοίκηση, αλλοίωναν το συσχετισμό με νόθες αρχαιρεσίες και έγραφαν ανύπαρκτα σωματεία στο μητρώο του Εργατικού Κέντρου.

Επιπλέον το Εργατικό Κέντρο υπενθυμίζει ότι η διαχείριση στα οικονομικά της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης επί των ημερών της διοίκησης της εν λόγω ομάδας έχει αφήσει «ελλείμματα, ατασθαλίες, μη κατάθεση φορολογικών δηλώσεων για κάποια έτη, χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία».

Αντίστοιχα, οι ίδιοι που διαμαρτύρονται για δήθεν «στέρηση σχεδόν στους μισούς εργαζόμενους να εκπροσωπηθούν στο ΕΚ» έχουν να επιδείξουν εργαζόμενους από την άλλη άκρη της χώρας που ψηφίζουν για το Εργατικό Κέντρο Πάτρας «μέσα από το σωματείο του εργοδότη - συνδικαλιστή Καραγεωργόπουλου», εκατοντάδες ναυτεργάτες που «με εξώδικη παρέμβαση δηλώνουν ότι δεν ψήφισαν ποτέ στο σωματείο Ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδας και ουδέποτε εργάστηκαν σε πλοία της περιοχής», ακόμα και «νεκρούς ψηφίσαντες του σωματείου της πρώην προέδρου»!

Οσον αφορά το όψιμο ενδιαφέρον τους για τους εργαζόμενους και τις συλλογικές τους διαδικασίες, το Εργατικό Κέντρο υπενθυμίζει ότι οι ίδιοι και τα νόθα σωματεία από τα οποία εκλέγονταν δεν έκαναν την παραμικρή παρέμβαση για κανένα πρόβλημα των εργαζομένων, δεν οργάνωσαν καμία κινητοποίηση, απεργιακή συγκέντρωση ή αγώνα σε κάποιο χώρο δουλειάς. Αντίθετα, «έκαναν συναντήσεις και έκοβαν πίτες με την εργοδοσία και τον ΣΕΒ» και είχαν κάνει το Εργατικό Κέντρο «παραμάγαζο του ΙΝΕ ΓΣΕΕ και των εργοδοτών, κρατώντας ομήρους εκατοντάδες εργαζόμενους με προγράμματα».

Η αλλαγή ρότας είναι αυτή που ζωντάνεψε το Εργατικό Κέντρο

«Η αλλαγή προσανατολισμού της νέας διοίκησης είναι που τα προηγούμενα χρόνια κινητοποίησε μάζες, που ζωντάνεψε το ΕΚΠ, πετώντας έξω τους νόθους και παράνομους, που έδωσε ελπίδες σε εργαζόμενους. Αυτήν τη στάση μας και τη γραμμή μας, για ανάπτυξη αγώνων, για σωματεία εργατών και όχι των εργοδοτών, είναι που χειροκρότησε και στήριξε μεγάλο τμήμα εργαζομένων της περιοχής μας. Σε αυτό το δρόμο θα συνεχίσουμε, δεν παραιτούμαστε!», τονίζει το Εργατικό Κέντρο.

Στην κατεύθυνση αυτή απευθύνει πλατύ κάλεσμα για ενότητα και συσπείρωση σε όλους τους εργαζόμενους, υπογραμμίζοντας πως «αυτοί είναι και οι εγγυητές για να συνεχίσει το ΕΚΠ να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, για να οργανώνει την πάλη των εργατών για όλα όσα έχουμε πραγματικά ανάγκη, κόντρα σε κυβέρνηση και εργοδοσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ