Πέμπτη 30 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι απολυμένες καθαρίστριες

Απαράδεκτη η στάση της πρυτανικής αρχής

Την απαράδεκτη, για ακόμη μια φορά, συμπεριφορά της πρυτανικής αρχής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προς τις 31 απολυμένες καθαρίστριες στο πανεπιστήμιο καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Καθαριστριών Μαγνησίας.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως την Τρίτη 28/1, κατά τη διάρκεια παρέμβασης στο Πρυτανικό Συμβούλιο, όπου τέθηκε το ζήτημα της επαναπρόσληψης των καθαριστριών μετά τη λήξη της σύμβασης του εργολάβου, καταθέτοντας ανοιχτή επιστολή, δέχτηκαν λεκτική επίθεση από τον πρύτανη.

Οπως καταγγέλλει το σωματείο, «όχι μόνο δεν δόθηκε καμιά απάντηση για την επίλυση του ζητήματος αλλά συνεχίστηκαν η κοροϊδία, η ειρωνεία και η απαξίωση προς όλες τις συναδέλφισσες, με φράσεις όπως: "Δεν θα διώξουμε τον εργολάβο για να προσλάβουμε εσάς, δεν γυρίζει όλος ο κόσμος γύρω από εσάς. Δεν θα σας δώσουμε λογαριασμό για το πώς θα γίνεται η καθαριότητα του πανεπιστημίου, καθώς και από ποιον και για πόσο χρονικό διάστημα. Ο διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ θα γίνει όποτε θέλουμε. Δεν θα λογοδοτήσουμε στις καθαρίστριες για το τι κάνει και τι δεν κάνει η πρυτανική αρχή, δεν έχετε καμία δουλειά εδώ, φύγετε από το κτίριο..."».

Το σωματείο απαιτεί την άμεση επαναπρόσληψη των 31 καθαριστριών και τονίζει πως οι απολυμένοι εργαζόμενοι, μετά την πολυήμερη απεργία τους, συσπειρωμένοι στο σωματείο τους, συνεχίζουν τον αγώνα με κυρίαρχο αίτημα τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, με τη συμπαράσταση και άλλων σωματείων και φορέων της περιοχής.

Καταγγέλλει επίσης ότι η διοίκηση του Ιδρύματος είναι υπόλογη για την κατάσταση που επικρατεί αυτήν την περίοδο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, διαμορφώνοντας συνθήκες μεγάλης υποστελέχωσης στην καθαριότητα, με σοβαρές συνέπειες για χιλιάδες φοιτητές και εργαζόμενους.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί, τονίζει το σωματείο, και καλεί τους φοιτητικούς συλλόγους, τους συλλόγους εργαζομένων και μελών ΔΕΠ να στηρίξουν την πάλη τους.

Στο μεταξύ, οι απολυμένες καθαρίστριες πραγματοποίησαν την προηγούμενη βδομάδα παράσταση στα τοπικά γραφεία του ΟΑΕΔ, ζητώντας να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την καταβολή του επιδόματος τακτικής ανεργίας για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις (οφειλές προς Εφορία, ΔΕΑΥΜΒ, ΔΕΗ, ΟΤΕ κ.λπ.).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ