Πέμπτη 30 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Απλήρωτοι εργολαβικοί σε νοσοκομεία

Απλήρωτοι παραμένουν για το Δεκέμβρη οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα της εργολαβικής εταιρείας «ΑΝΟΔΙΚΗ» στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων, ενώ τα ημερομίσθια Νοέμβρη και το Δώρο Χριστουγέννων τούς δόθηκε μετά από παρέμβαση του σωματείου.

Επίσης, το σωματείο καταγγέλλει ότι «οι τριάντα εργαζόμενοι στη σίτιση υπέγραψαν, στις 30/8/2019, σύμβαση ετήσιας διάρκειας με το Νοσοκομείο "Θριάσιο", αν και οι όροι της προκήρυξης (με αριθμ. πρωτ. 11615/Φ 419) για την πρόσληψή τους ανέφεραν ρητώς ότι η διάρκεια σύμβασης θα είναι "από την ημερομηνία υπογραφής της και για 24 μήνες". Επιπλέον, η υπογραφή της σύμβασης προηγήθηκε της εγκυκλίου του υφυπουργού Υγείας (με ημερομηνία 12/9/2019) για μονοετή διάρκεια των ατομικών συμβάσεων εργασίας και δεν δικαιολογείται ο περιορισμός της διάρκειας της σύμβασης από δύο έτη σε ένα. Ταυτόχρονα, παραμένει η προαναφερόμενη απαράδεκτη εγκύκλιος του υφυπουργού Υγείας, που δίνει τη δυνατότητα στις διοικήσεις των νοσοκομείων να επιλέγουν είτε τη σύναψη συμβάσεων ορισμένου χρόνου ή την ανάθεση σε εργολαβικές εταιρείες, για την κάλυψη των αναγκών στις υποστηρικτικές υπηρεσίες των νοσοκομείων με "γνώμονα το δημοσιονομικό όφελος"».

Το σωματείο απαιτεί να πληρωθεί η μισθοδοσία του Δεκέμβρη στους εργαζόμενους στην καθαριότητα και να επεκταθεί η διάρκεια της σύμβασης εργασίας των εργαζομένων στη σίτιση στα δύο έτη, όπως προβλέπεται από τους όρους της προκήρυξης.

Την ίδια ώρα, την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργολαβικούς εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Λαμίας διεκδικεί το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας. Οπως καταγγέλλει, οι εργαζόμενοι στον τομέα της σίτισης δεν έχουν εξοφληθεί ακόμα για το μήνα Δεκέμβρη από την εργολαβική εταιρεία, ενώ τους τελευταίους μήνες παρατηρείται συστηματικά καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων. Επιπλέον, το σωματείο καταγγέλλει ότι οι αποδοχές των εργαζομένων είναι χαμηλότερες ακόμα και από όσα προβλέπονται με βάση τη νομοθεσία, με δεδομένη την προϋπηρεσία τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ