Πέμπτη 30 Γενάρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να κηρυχθεί υποχρεωτική η ΣΣΕ στον Επισιτισμό

Να κηρύξει υποχρεωτική την κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που έχει υπογραφεί για τους εργαζόμενους στον Επισιτισμό, όπως και να πάρει μέτρα για την εφαρμογή των συμφωνημένων όρων, ζητά από τον υπουργό Εργασίας το ΚΚΕ, με Ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του Κόμματος.

Οπως επισημαίνεται στην Ερώτηση, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού έχει ζητήσει από το υπουργείο Εργασίας την επέκταση της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης που υπογράφτηκε με τις εργοδοτικές οργανώσεις και συγκεκριμένα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδας (ΟΕΖΕ) και τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ).

Οπως σημειώνουν ωστόσο οι βουλευτές του ΚΚΕ, «το υπουργείο Εργασίας σε απάντηση του ως άνω αιτήματος, με το από 20/12/2019 έγγραφό του, επανέλαβε τις αντεργατικές ρυθμίσεις του άρθρου 56 του ν. 4635/2019, απαιτώντας από τους εργαζόμενους να τεκμηριώσουν τις επιπτώσεις της επέκτασης στην ανταγωνιστικότητα και την απασχόληση»!

«Αυτή η πολιτική ακυρώνει και ουσιαστικά καταργεί την εφαρμογή των ΣΣΕ, θωρακίζει τους εργοδότες να απασχολούν με απαράδεκτους όρους εργασίας και αμοιβής τους εργαζόμενους. Η κυβέρνηση καταδικάζει εν προκειμένω 300.000 εργαζόμενους και τους διανομείς στον Επισιτισμό σε όρους αμοιβής και εργασίας εργασιακής ζούγκλας», επισημαίνουν οι βουλευτές του Κόμματος.

Στην κατεύθυνση αυτή, ζητούν από τον υπουργό να κηρύξει υποχρεωτική τη ΣΣΕ στον Επισιτισμό και να πάρει μέτρα προκειμένου να εφαρμοστούν οι συμφωνημένοι όροι αμοιβής και εργασίας που προβλέπει η Σύμβαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ