Τρίτη 1 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ
Να μπλοκάρει το συνέδριο επιχειρεί η ομάδα του γνωστού εργατοπατέρα Καραγεωργόπουλου

Συγκέντρωση σήμερα Τρίτη στις 9 π.μ. στα Δικαστήρια για την υπεράσπιση της νόμιμης εκλογής της διοίκησης

Σε συγκέντρωση στα Δικαστήρια της Πάτρας σήμερα Τρίτη στις 9 π.μ. καλεί η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, απέναντι στους σχεδιασμούς του γνωστού εργατοπατέρα και στελέχους της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΣΕΕ Καραγεωργόπουλου, ο οποίος μετά από χρόνια αφάνειας και αφωνίας απέναντι στα προβλήματα των εργαζομένων κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά του σημερινού ΔΣ του Εργατικού Κέντρου. Με αυτά ζητάει μάλιστα να ακυρωθεί (!) το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 6 Οκτώβρη, και κατ' επέκταση οι αρχαιρεσίες.

Βγαίνοντας από το «λαγούμι» του, ο εκπρόσωπος της εργοδοσίας και η ομάδα του επί της ουσίας επιχειρούν να μπλοκάρουν τις διαδικασίες, με τον ισχυρισμό ότι δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες στις αρχαιρεσίες του Εργατικού Κέντρου ...το 2018, ενώ από τότε έχουν μεσολαβήσει κι άλλες αρχαιρεσίες και έχουν τελεσιδικήσει ακόμα και δικαστικές αποφάσεις υπέρ της σημερινής διοίκησης απέναντι σε αντίστοιχες προσφυγές του.

«Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου», με το ΕΚΠ να απαντά απευθύνοντας μαχητικό κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους και στα συνδικάτα τους να γίνει δική τους υπόθεση η υπεράσπιση της νόμιμα εκλεγμένης διοίκησης του ΕΚΠ, των συλλογικών διαδικασιών. Να υπερασπιστούν και να στηρίξουν μια διοίκηση που μετά από δεκαετίες πρωτοστατεί στην υπεράσπιση της ζωής και της δουλειάς των εργαζομένων, δίνοντας νέα πνοή στην πάλη τους.

Είναι το ΕΚΠ που με τη σημερινή διοίκηση στο τιμόνι του μετατράπηκε σε πραγματικό αποκούμπι των εργαζομένων, πρωταγωνιστώντας σε κάθε πτυχή της ζωής και του αγώνα των εργατοϋπαλλήλων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, οργανώνοντας την πάλη τους, βοηθώντας τα συνδικάτα να αναπτύξουν τη δική τους δράση.

Το γεγονός δεν μένει αναπάντητο από τη σημερινή διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, που καταγγέλλει τις απαράδεκτες ενέργειες του γνωστού εργατοπατέρα, ο οποίος εμφανίζεται μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια για να της επιτεθεί ενώ αυτή είναι νόμιμα εκλεγμένη χρόνια τώρα!

Παράλληλα η διοίκηση καλεί κάθε τίμιο συνδικαλιστή να βγάλει τα συμπεράσματά του, τους δε αντιπροσώπους των συνδικάτων να συμμετάσχουν μαζικά στο συνέδριο του ΕΚΠ που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Οκτώβρη στις 9 π.μ., κανονικά με βάση το καταστατικό του φορέα και όσα προβλέπονται σ' αυτό.

Αύριο η σύσκεψη με σωματεία

Σε σύσκεψη αύριο Τετάρτη στις 7.30 μ.μ. στην έδρα του καλεί το Εργατικό Κέντρο Πάτρας τα σωματεία της πόλης, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, καθώς και τους λαϊκούς και νεολαιίστικους φορείς, για την οργάνωση της πάλης το επόμενο διάστημα, μπροστά και στην απεργία του Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ