Τρίτη 1 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ
Τρεις μήνες χωρίς εισόδημα, απλήρωτοι και από τα «προγράμματα απασχόλησης»

Τρεις μήνες χωρίς εισόδημα κοντεύουν να κλείσουν οι απολυμένοι της ΛΑΡΚΟ και η κυβέρνηση συνεχίζει τον εμπαιγμό σε βάρος τους, χωρίς να ανταποκρίνεται στο αίτημα των Σωματείων για οικονομική ενίσχυση, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα έξοδα και στις ανάγκες επιβίωσης των οικογενειών τους.

Οι απολυμένοι εργάτες της ΛΑΡΚΟ όμως δεν λυγίζουν. Διατηρώντας τη συσπείρωσή τους και σε αυτήν τη φάση των εξελίξεων συνεχίζουν να παλεύουν για την επιβίωση, και ήδη προετοιμάζονται για τη μεγάλη πανεργατική απεργία του Νοέμβρη.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι ακόμα και οι απολυμένοι που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα απασχόλησης από τις αρχές Αυγούστου και ήδη προσφέρουν εργασία στους φορείς ένταξης εδώ και πάνω από 1,5 μήνα, παραμένουν ακόμη απλήρωτοι, ενώ την ίδια στιγμή πληρώνουν οι ίδιοι το κόστος της καθημερινής μετακίνησής τους.

Την ίδια στιγμή, οι απολυμένοι της ΛΑΡΚΟ βρίσκονται αντιμέτωποι με το τεράστιο κόστος ζωής, με τα έξοδα για τα σχολεία ή για τις σπουδές των παιδιών τους, με τις τράπεζες που καραδοκούν να «κοκκινίσουν» στεγαστικά δάνεια και με το κόστος της ιατρικής φροντίδας των αρρώστων και σακατεμένων από τη βαριά εργασία.

Σημειώνεται ότι ακόμα και για τα προγράμματα απασχόλησης χρειάστηκαν συνεχείς παρεμβάσεις και μεγάλη πίεση από τα Σωματεία, προκειμένου να επιλυθούν ζητήματα που προέκυψαν από το μπάχαλο των κυβερνητικών αποφάσεων.

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση οι απολυμένοι εργάτες και τα Σωματεία τους συνεχίζουν συλλογικά τον αγώνα απέναντι στους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής δεκάδες πρώην εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Λάρυμνας συγκεντρώθηκαν μαζικά στα γραφεία του Σωματείου, όπου ενημερώθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά ότι παραμένουν συσπειρωμένοι και παλεύουν από κοινού για την επιβίωσή τους.

Στο πλαίσιο αυτό προετοιμάζονται ήδη για τη μεγάλη πανεργατική απεργία του Νοέμβρη, βάζοντας μπροστά τις διεκδικήσεις στους νέους χώρους δουλειάς στους φορείς υποδοχής των προγραμμάτων απασχόλησης, αλλά και συνολικότερα το πλαίσιο αιτημάτων ανακούφισης και επιβίωσης της εργατικής τάξης που βάζουν τα συνδικάτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ