Τρίτη 1 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εξόρμηση στα ΕΛΠΕ για μέτρα υγείας και ασφάλειας

Εξόρμηση στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν εργαζόμενοι της επιχείρησης μαζί με τα Συνδικάτα Οικοδόμων και Μετάλλου, με αφορμή το εργατικό «ατύχημα» που σημειώθηκε την Παρασκευή, όταν 59χρονος εργολαβικός εργαζόμενος υπέστη εγκαύματα. Οι εργαζόμενοι απαίτησαν μέτρα υγείας και ασφάλειας στην εργασία.

«Το τελευταίο συμβάν είναι η κορυφή του παγόβουνου σε μια μεγάλη λίστα εργατικών ατυχημάτων και δυστυχημάτων που έχουν συμβεί όχι μόνο στα ΕΛΠΕ αλλά και σε άλλους μεγάλους εργασιακούς χώρους», σημειώνουν το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης και το Συνδικάτο Μετάλλου και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας.

Επισημαίνουν ότι «η προστασία της υγείας των εργαζομένων και κατοίκων από επιχειρήσεις που εντάσσονται στην οδηγία Seveso III δεν μπορεί να αφεθεί στους ίδιους τους επιχειρηματίες ή στο κράτος και τα κόμματά τους, που κάνουν ό,τι μπορούν για να τους διευκολύνουν. Είναι υπόθεση των εργαζομένων, του οργανωμένου εργατικού κινήματος να επιβάλει τα μέτρα που θα διασφαλίσουν την υγεία και την ασφάλειά μας στην εργασία. Δεν περιμένουμε από κανέναν να μας τα χαρίσει, γραφόμαστε στα σωματεία και συμμετέχουμε ενεργά στον αγώνα για να τα κατοχυρώσουμε».

Με αφορμή το νέο «ατύχημα» τα συνδικάτα επαναφέρουν τις διεκδικήσεις τους για ουσιαστικά μέτρα υγείας και ασφάλειας, όπως και τεχνικά και οργανωτικά για την αποφυγή ΒΑΜΕ, αλλά και Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις, να προσληφθούν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι κ.λπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ