Παρασκευή 19 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
Επιλογές
Με μουσική και χορό
Το συγκρότημα «Οναρ»
Το συγκρότημα «Οναρ»
  • Η «Ομάδα Εδάφους» επιστρέφει για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο θέατρο «ΗΒΗ» με τη νέα δημιουργία «Για Πάντα». Πρόκειται για συμπαραγωγή με το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, όπου το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία τον περασμένο Ιούλιο. Ο σκηνοθέτης - χορογράφος - χορευτής Δημήτρης Παπαϊωάννου, αναζητώντας την καινούρια του γλώσσα, αποδεσμεύεται από την αφήγηση μιας ιστορίας και υιοθετεί τη φόρμα του βαριετέ. Μέσα σ' έναν ετερόκλητο μουσικό κόσμο που συνθέτουν οι Μπαχ, Γ. Κουμεντάκης, Χ. Πόρτερ, Στ. Κραουνάκης, Μπετόβεν, Κωνσταντίνος Β., μικρές εικόνες της ζωής «χορεύουν» πότε σκοτεινά και πότε ανάλαφρα. Ο Δ. Παπαϊωάννου με την Αντζελα Μπρούσκου συνδιαλέγονται με τα αναπάντητα ερωτήματά τους. Χορεύουν: Γ. Γιαπλές, Ν. Δραγώνας, Ν. Καλογεράκης, Στ. Μερμίγκης, Φ. Νικολάου, Στ. Σιάμου. Συμμετέχει ο Γιάννης Νταλιάνης.
  • Το «Χρυσό Κλειδί» του Αλεξέι Τολστόι, ανεβάζει, την Κυριακή, η Παιδική Σκηνή της «Θεατρικής Διαδρομής», στο «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Ιλίου, σε διασκευή Κώστα Τσιάνου, σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου, σκηνικά - κοστούμια Αννας Μαχαιριανάκη, μουσική Νίκου Αδειλίνη. Παίζουν: Μάκης Αρβανιτάκης, Δημήτρης Γεροδήμος, Παναγιώτα Κότσιρα, Αποστόλης Πελεκάνος, Σαμψών Φύτρος, Δημήτρης Χαβρές, Κωνσταντίνα Ψωμά.
  • Η Ομάδα Χορού του Ρίτσαρντ Αλστον θα δώσει παράσταση την Κυριακή (8 μ.μ.), στη Λυρική Σκηνή. Το πρόγραμμα της βρετανικής χορευτικής ομάδας περιλαμβάνει το έργο «Lachrymae» του Μπρίτεν και το «Strange Company» του Σούμαν.
  • Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης ξεκινά σήμερα (11 μ.μ.), το μελωδικό του τριήμερο στο «Δίαυλο» (Δράκου 9, Κουκάκι), με ένα πρόγραμμα εφ' όλης της ύλης.
  • Η «Ομάδα Κλασικού και Σύγχρονου Χορού Νίκης Κονταξάκη» παρουσιάζει από σήμερα (8.30 μ.μ.) μέχρι τη Δευτέρα βραδιές μπαλέτου στο Θέατρο Κολεγίου Αθηνών (Στ. Δέλτα 15, Π. Ψυχικό).
  • Το συγκρότημα «Occasional Dream» εμφανίζεται σήμερα (10.30 μμ.) και αύριο στις «Φωνές» (Αρτεμωνος 9, Ν. Κόσμος).
  • Ο Μίμης Πλέσσας, με τους Ζωή Κουρούκλη, Γιάννη Κούτρα και Πένυ Ξενάκη, παρουσιάζει από σήμερα αφιέρωμα στα «Τραγούδια του νερού», στο «Τσάι στη Σαχάρα» (Λαοδικείας 18, Ιλίσια).
  • Οι «Οναρ» ξεδιπλώνουν ευαισθησίες και τραγούδια σήμερα (11 μ.μ.) και αύριο στο «Σταυρό του Νότου» (Φραντζή και Θαρύπου 35-37, Ν. Κόσμος).
  • Οι «Βαβυλώνα», δυναμικότατο σχήμα της Low Bap, παρουσιάζουν σήμερα (10 μ.μ.) «Στον Αέρα» (Κεντρική πλατεία Πετρούπολης) τον πρόσφατο δίσκο τους «Τα τέρατα παίζουν ακόμα» και προηγούμενες δουλιές τους. Αύριο, στον ίδιο χώρο, θα δώσουν συναυλία οι «Illegal Operation».
  • Ο σαξοφωνίστας Λου Ντόναλντσον, με τη μουσική του συντροφιά, εμφανίζονται στο «Χαφ Νοτ» (Τριβωνιανού 17, Μετς), παρουσιάζοντας μέχρι τις 25/10 ποικίλες τζαζ αποχρώσεις.
  • Στο «Αν κλαμπ» (Σολωμού 13-15), σήμερα ανεβαίνουν οι Σουηδοί «Nomads», την Κυριακή οι Λονδρέζοι «Business» και τη Δευτέρα τα «Διάφανα Κρίνα».
  • Στη «Σκιά του φεγγαριού» (Ασκληπιού 91), αύριο (11.30 μ.μ.), εμφανίζονται οι Πέτρος Βαγιόπουλος και Χρήστος Γιαννόπουλος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ