Παρασκευή 6 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ - ΓΑΛΛΙΑ
Ντέρμπι σε λεπτές ισορροπίες

Ο - κατά πολλούς - πλέον αμφίρροπος προημιτελικός, ανάμεσα σε Ουρουγουάη και Γαλλία, ανοίγει σήμερα την αυλαία της φάσης των «8» στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Οι δύο ομάδες, που μέχρι τώρα έχουν παρουσιάσει εντελώς διαφορετικό «στυλ», θεωρείται ότι έχουν ίσες πιθανότητες να βρεθούν στα ημιτελικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και σε επίπεδο παράδοσης στο θεσμό καμία από τις δύο ομάδες δεν υπερέχει αισθητά: Μετρούν κι οι δυο από 4 προκρίσεις στα ημιτελικά, η Ουρουγουάη με 5 παρουσίες στους «8» και η Γαλλία με 6.

Η Ουρουγουάη θα παραταχθεί χωρίς το ένα από τα δύο μεγάλα της όπλα στην επίθεση, τον Εντινσον Καβάνι. Ο 31χρονος επιθετικός δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό που υπέστη στον αγώνα με αντίπαλο την Πορτογαλία, στην τελευταία προπόνηση ακολούθησε και πάλι ατομικό πρόγραμμα. Οι ελπίδες να ξεκινήσει βασικός εξανεμίστηκαν και πλέον μαζί με το ιατρικό επιτελείο δίνει μάχη με το χρόνο προκειμένου να είναι τουλάχιστον στην αποστολή. Παρά το πλήγμα, πάντως, η ψυχολογία στη «Σελέστε» παραμένει σε υψηλά επίπεδα, χάρη στην παρουσία της ομάδας στην οκτάδα και συνολικά στην καλή εικόνα της μέχρι τώρα. Στηριζόμενη για μια ακόμα φορά στην καλή αμυντική της λειτουργία, στοχεύει στο βήμα παραπάνω, στόχος που μοιάζει εφικτός.

Στη Γαλλία, με τον αέρα της νίκης επί της Αργεντινής, όπου η ομάδα έδειξε για πρώτη φορά στη διοργάνωση τις επιθετικές της αρετές, θέλουν να συνεχίσουν την πορεία τους και να φτάσουν μέχρι τέλους, «ρεφάροντας» έτσι για την αποτυχία στο Euro 2016, όπου έχασαν το τρόπαιο μέσα στο «σπίτι» τους. Σήμερα βέβαια οι «Τρικολόρ» αντιμετωπίζουν μια πολύ πιο δυσκολοκατάβλητη αμυντική γραμμή απ' ό,τι στον αγώνα με την Αργεντινή, αλλά η ταχύτητα παικτών όπως ο Εμπαπέ και ο Γκριζμάν αναμένεται να αποτελέσει ισχυρό επιθετικό όπλο για τη Γαλλία. Βασική πάντως θεωρείται η απουσία του τιμωρημένου Ματουϊντί στο κέντρο.


Μετά την Αργεντινή, η Γαλλία βρίσκει στο δρόμο της και πάλι Λατινοαμερικάνους, αντιμετωπίζοντας σήμερα την Ουρουγουάη

Associated Press

Μετά την Αργεντινή, η Γαλλία βρίσκει στο δρόμο της και πάλι Λατινοαμερικάνους, αντιμετωπίζοντας σήμερα την Ουρουγουάη

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ