Παρασκευή 6 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ
Σύσκεψη με σωματεία για τον προγραμματισμό δράσης

Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη
Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη
Σύσκεψη με θέμα την εκτίμηση της δράσης του και τον προγραμματισμό για το επόμενο διάστημα έκανε την περασμένη Τετάρτη το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, με τη συμμετοχή δεκάδων σωματείων και των διοικήσεών τους. Μεταφέρθηκε πείρα και συζητήθηκαν συμπεράσματα από την πολύμηνη μάχη που δόθηκε για να αλλάξει ρότα το Εργατικό Κέντρο, για να απαλλαγεί από νόθους αντιπροσώπους και διοικήσεις «εκλεγμένες» μέσα από μηχανισμούς νοθείας και απάτης, που εξυπηρετούσαν την πρόσδεση του ΕΚΠ στα συμφέροντα της εργοδοσίας.

Ηδη, η νέα διοίκηση, που αναδείχτηκε μέσα από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες, έχει προχωρήσει σε πρωτοβουλίες για την ανάδειξη οξυμένων προβλημάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους. Πρόσφατα, προχώρησε σε παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας, θέτοντας αιτήματα για ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού και της υλικοτεχνικής υποδομής του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και για συστηματικούς ελέγχους, με τη συμμετοχή και εκπροσώπων των σωματείων. Η παρέμβαση αυτή ήταν μια πρώτη ενέργεια, καθώς το μέτωπο διεκδίκησης μέτρων προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας των εργαζομένων παραμένει στις πρώτες προτεραιότητες για το Εργατικό Κέντρο.

Σταθμός στη δράση του επόμενου διαστήματος είναι για το ΕΚΠ η επιτυχία της απεργίας στον κλάδο του Εμπορίου, την Κυριακή 15/7. Στη σύσκεψη συζητήθηκε η προετοιμασία της κινητοποίησης, στην οποία καλούνται να συμβάλουν όλα τα σωματεία του Εργατικού Κέντρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ