Παρασκευή 6 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ
Εντείνονται οι προετοιμασίες για την απεργία την Κυριακή 15 Ιούλη

Με αιχμή το αίτημα νομοθετικής κατοχύρωσης της κυριακάτικης αργίας

Σε σύσκεψη με θέμα τη συνέχιση της κοινής τους δράσης για το ζήτημα της κυριακάτικης αργίας, μπροστά και στην απεργία στο Εμπόριο την Κυριακή 15 Ιούλη, καλεί ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας την Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), τις διοικήσεις των τοπικών ενώσεων των αυτοαπασχολούμενων, την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), τους συλλόγους και τις ομάδες της στην Αττική. Η κοινή σύσκεψη θα γίνει τη Δευτέρα 9/7, στις 7 μ.μ., στα γραφεία του Συλλόγου (Αγ. Φιλοθέης 5β, πλ. Μητροπόλεως).

Ταυτόχρονα, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν την απεργιακή μάχη, τονίζοντας πως το αίτημα για νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας είναι «κρίκος σε μία αλυσίδα συνδυασμένων αιτημάτων για τον εργάσιμο χρόνο και τον εργασιακό μας βίο». Καλεί τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τις εστίες αγώνα σε κάθε κατάστημα και αποθήκη, τη συμμαχία εμποροϋπαλλήλων και αυτοαπασχολούμενων, τον κοινό αγώνα με εργαζόμενους άλλων κλάδων τους οποίους η πλήρης κατάργηση της Κυριακής αργίας θα επηρεάσει άμεσα.

Ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά καλεί μπροστά στην απεργία σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 8/7, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία του στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής καλεί εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους να πάρουν μέρος στην ανοιχτή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, την Κυριακή 8/7, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου.

Στη σύσκεψη που διοργανώνει την Τρίτη 10/7 στις 7.30 μ.μ., στα γραφεία του, καλεί το Εργατικό Κέντρο Λάρισας τα ΔΣ των σωματείων των εργαζομένων στο Εμπόριο και τα ΔΣ των Εμπορικών Συλλόγων Λάρισας, Φαρσάλων, Τυρνάβου, Ελασσόνας, της ΟΕΒΕ Λάρισας και των σωματείων των ΕΒΕ, με θέμα την απεργία στον κλάδο του Εμπορίου. Στόχος της σύσκεψης είναι να συζητηθεί και να αποφασιστεί κοινό πλαίσιο αιτημάτων, όπως και πρωτοβουλίες για την αγωνιστική διεκδίκηση της νομοθετικής κατοχύρωσης της κυριακάτικης αργίας.

Στην απεργία στον κλάδο του Εμπορίου καλεί επίσης το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Μεσσηνίας.

Σύσκεψη σωματείων στην Κρήτη

Σε σύσκεψη με θέμα την οργάνωση της απεργίας στην Κρήτη προχώρησαν την περασμένη Δευτέρα το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων, ο Σύνδεσμος Λογιστών και Υπαλλήλων Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου και η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.

Στη σύσκεψη μεταφέρθηκε πείρα από τη δραστηριότητα που ανέπτυξαν τα σωματεία το προηγούμενο διάστημα με αιχμή το ζήτημα της νομοθετικής κατοχύρωσης της κυριακάτικης αργίας και τη ματαίωση της προσπάθειας της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης (ΟΕΣΚ) και της Περιφέρειας Κρήτης να διευρύνουν το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων έως τις 11 το βράδυ. «Κάτω τα χέρια από τις Κυριακές», τονίζουν στην κοινή τους ανακοίνωση τα τρία σωματεία και απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ