Τρίτη 10 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Αγωνιστικές παρεμβάσεις για την ανάκληση απολύσεων

Από τη νέα κινητοποίηση ενάντια στην απόλυση στη «Leroy Merlin»
Από τη νέα κινητοποίηση ενάντια στην απόλυση στη «Leroy Merlin»
Νέα αγωνιστική παρέμβαση, αυτήν τη φορά στο κατάστημα της «Leroy Merlin» στην οδό Πειραιώς, πραγματοποίησαν την περασμένη Παρασκευή το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και τα κλαδικά συνδικάτα Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Πειραιά και Λαυρεωτικής.

Απαίτησαν να παρθεί πίσω η απόλυση εργαζόμενης με σκλήρυνση κατά πλάκας, στην οποία προέβη η εργοδοσία στο κατάστημα του εμπορικού πάρκου του αεροδρομίου.

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν την απόλυση, καθώς και τη στάση της εργοδοσίας, η οποία κρύβεται και δεν δέχεται να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των συνδικάτων. Ξεκαθάρισαν ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι μόνοι τους, και πως το επόμενο διάστημα θα κλιμακώσουν τις παρεμβάσεις και σε άλλα καταστήματα της εταιρείας, μέχρι να παρθεί πίσω η απόλυση.

Κινητοποίηση στη «Simos Foods»

Κινητοποίηση στην εταιρεία μεταφοράς τροφίμων «Simos Foods» στο Κρυονέρι πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής - Βοιωτίας και Αργοσαρωνικού, ενάντια στην απόλυση εργαζόμενου.

Παράλληλα, το Σωματείο κατήγγειλε την εντατικοποίηση στο χώρο δουλειάς, η οποία σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη έλλειψη μέτρων προστασίας δημιουργεί προϋποθέσεις πρόκλησης ατυχημάτων στους εργαζόμενους. Το προηγούμενο διάστημα τραυματίστηκε οδηγός.

Νέα συνέλευση στη «Γεωανάλυση»

Σε νέα Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 12/7, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, καλεί το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας τους εργαζόμενους της «Γεωανάλυσης ΑΕ».

Την περασμένη Πέμπτη, με απόφαση της προηγούμενης Γενικής Συνέλευσης, πραγματοποιήθηκε επιτυχημένη στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Την κινητοποίηση στήριξαν το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής, το Συνδικάτο Οικοδόμων, η Επιτροπή Αγώνα Δικηγόρων και αντιπροσωπείες από άλλα ταξικά συνδικάτα και φορείς. Συνεχίζουν έτσι τις κινητοποιήσεις για την ανάκληση τεσσάρων απολύσεων εργαζομένων, καταγγέλλοντας τις απαράδεκτες συνθήκες δουλειάς και διεκδικώντας την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης.

«Παρά τις προσπάθειες της εργοδοσίας να φοβίσει και να απομονώσει τους εργαζόμενους», τονίζει το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, «αποκτούμε πείρα να αγωνιζόμαστε συλλογικά. Συνεχίζουμε! Κάνουμε απολογισμό της δράσης μας και σχεδιάζουμε τα επόμενα βήματα για την κλιμάκωση του αγώνα μας».

Να μην περάσει η εργοδοτική τρομοκρατία στη «ΣΕΛΕΚΤΑ»

Κάλεσμα σε κάθε σωματείο και κάθε τίμιο συνδικαλιστή να καταδικάσουν την παράνομη απόλυση και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στην απολυμένη συνδικαλίστρια στην επιχείρηση «ΣΕΛΕΚΤΑ», γραμματέα του Συνδικάτου, απευθύνει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Καβάλας, με αφορμή την εκδίκαση την περασμένη Τετάρτη των ασφαλιστικών μέτρων για την ακύρωση της απόλυσης.

Το Σωματείο αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της εκδίκασης «οι εκπρόσωποι καθώς και ο μάρτυρας της επιχείρησης παραδέχθηκαν ουσιαστικά ότι η απόλυση έγινε λόγω της συνδικαλιστικής δράσης της συναδέλφου. Οι ίδιοι παραδέχθηκαν ότι η συνάδελφος έκανε προσπάθειες να οργανώσει τις εργαζόμενες ώστε να διεκδικήσουν ΣΣΕ και να πάψει να υφίσταται το απαράδεκτο καθεστώς του εργόσημου. Παραδέχθηκαν επίσης ότι η συνάδελφος πρωτοστάτησε στο να δημιουργηθεί επιχειρησιακό σωματείο. Η εργοδοσία έκανε προσπάθεια να αποδείξει ότι η εργαζόμενη δεν ανταποκρίνεται στα καθήκοντά της, τη στιγμή που από το Σεπτέμβριο του 2017 η επιχείρηση την έχει απομονώσει, χωρίς να της παρέχουν αντικείμενο εργασίας».

Τέλος, θυμίζει πως «η Προσωρινή Διαταγή που εκδικάστηκε πριν από 3 εβδομάδες αποφάσισε να επιστρέψει η συνάδελφος στην εργασία της. Από τότε η εργοδοσία συνεχίζει να μην παρέχει αντικείμενο εργασίας στην εργαζόμενη, καθώς και δεν της εξοφλεί τις μισθοδοσίες Μαΐου και Ιουνίου». Το Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν για να μην περάσει η εργοδοτική τρομοκρατία, να αντισταθούν σε κάθε προσπάθεια φίμωσης οποιασδήποτε φωνής αντίστασης μέσα στους χώρους δουλειάς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ακέραιη η ευθύνη της εργοδοσίας για την έλλειψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων (2021-07-30 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τις απεργίες για την ανάκληση της απόλυσης (2020-06-18 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις σε κλάδους και χώρους δουλειάς (2020-06-16 00:00:00.0)
Παρέμβαση ενάντια σε απολύσεις και τρομοκρατία (2019-03-14 00:00:00.0)
Καταγγέλλει τη δικαστική απόφαση ενάντια στο σωματείο της «ΣΕΛΕΚΤΑ» (2018-02-07 00:00:00.0)
Μεγαλώνει το κύμα συμπαράστασης στον αγώνα τους (2017-09-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ