Τρίτη 10 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δυναμώνουμε τον αγώνα για ΣΣΕ με δικαιώματα και αυξήσεις σε μισθούς

Να δυναμώσουν τον αγώνα για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς και ανάκτηση απωλειών καλεί όλα τα επιχειρησιακά σωματεία, τα παραρτήματα και τους εργαζόμενους του κλάδου το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής.

Σ' αυτήν τη βάση, για αύριο Τετάρτη προγραμματίζονται εξορμήσεις σε ξενοδοχεία και επισιτιστικές επιχειρήσεις σε όλη την Αττική.

Ξεχωρίζουν οι πρωτοβουλίες που έχουν πάρει τα επιχειρησιακά σωματεία στο ξενοδοχείο «Μετροπόλιταν», όπου θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας (7 π.μ. - 11 π.μ.), στο ξενοδοχείο «Royal Olympic», όπου θα γίνει στάση εργασίας (2 μ.μ. - 6 μ.μ.) και Γενική Συνέλευση, στην επιχείρηση «ΣΕΛΕΚΤ ΣΕΡΒΙΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΕΛΛΑΣ ΑΕ» (στο αεροδρόμιο), όπου επίσης θα γίνει στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) και Γενική Συνέλευση.

Το Συνδικάτο καλεί σε οργάνωση και αγώνα για «να διεκδικήσουμε να έχουμε σταθερή δουλειά με δικαιώματα, να μην περάσει η απαίτηση των Ξενοδόχων για κατάργηση του 5ήμερου.(...) Ολοι, ανεξάρτητα από την ειδικότητα, την ηλικία, τη σύμβαση εργασίας, τη χώρα προέλευσης, να αμείβονται και δουλεύουν με τους όρους των κλαδικών Συμβάσεων. Οι κλαδικές συμβάσεις να είναι υποχρεωτικές για όλους τους εργοδότες. Να παλέψουμε για να καταργηθεί το σκλαβοπάζαρο των "δουλεμπορικών" γραφείων, η ομηρία των ατομικών συμβάσεων ορισμένου χρόνου, της μιας μέρας ή των 2 μεροκάματων τη βδομάδα».

«Με το να μην εφαρμόζουν οι εργοδότες τις κλαδικές Συμβάσεις στα Ξενοδοχεία και τον Επισιτισμό, μας κλέβουν τουλάχιστον 300 ευρώ το μήνα από τα μισθολογικά δικαιώματα και άλλα τόσα από την εντατικοποίηση της δουλειάς», τονίζει το κλαδικό Συνδικάτο και προσθέτει: «Η "δίκαιη ανάπτυξη" που μας διαφημίζουν σημαίνει τη γενίκευση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, το μοίρασμα της φτώχειας, τη διαιώνιση των μισθών πείνας, τα 10ωρα, το σμπαράλιασμα του σταθερού εργάσιμου χρόνου. Σημαίνει εντατική δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα. Σημαίνει ότι θα συνεχιστεί η αδιαφορία και ασυδοσία των εργοδοτών και της κυβέρνησης όσον αφορά τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Οτι οι συνάδελφοι ντελιβεράδες θα δουλεύουν με κακοσυντηρημένα μηχανάκια, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους κάθε μέρα. Την ίδια ώρα που θα μειώνεται ολοένα και περισσότερο η δυνατότητα στους εργαζόμενους στον κλάδο μας να κάνουν ποιοτικές διακοπές ανάλογες και των υπηρεσιών και των υποδομών που έχουν αναπτυχθεί μέχρι σήμερα».

Οπως καταγγέλλει το Συνδικάτο, «αυτήν τη πολιτική υπηρετούν οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ που πλειοψηφούν στη Διοίκηση της Ομοσπονδίας, που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πλειοψηφίας του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού όπως εκφράζεται στη Διοίκηση της ΓΣΕΕ. Υπηρετούν τη λογική του κέρδους και της ανταγωνιστικότητας. Είναι οι συνδικαλιστές που λένε ότι υπέγραψαν τις μειώσεις μισθών για το καλό μας! Για να υπάρχουν συμβάσεις, που ταυτόχρονα στήριξαν το νόμο που επιτρέπει να μην εφαρμόζονται. Είναι αυτοί που λένε ότι στήριξαν όλους τους αντεργατικούς νόμους για το καλό μας. Για να γενικευτούν οι μισθοί των 586 ευρώ κυρίως στον Επισιτισμό και οι ελαστικές μορφές απασχόλησης στα Ξενοδοχεία».

Κάλεσμα οργάνωσης και αγώνα

Το κλαδικό Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία, τις μεγάλες αλυσίδες στον Επισιτισμό, στα κέτερινγκ, σε όλα τα επισιτιστικά καταστήματα, να οργανωθούν στο σωματείο, να οργανώσουν τον αγώνα σε κάθε τόπο δουλειάς και να διεκδικήσουν:

  • Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.
  • Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ. Υπογραφή Εθνικής Γενικής ΣΣΕ και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς. Κατώτερο μεροκάματο στα 33,57 ευρώ.
  • Υπογραφή κλαδικών Συμβάσεων σε Ξενοδοχεία, Επισιτισμό και Ζαχαρώδη, με κάλυψη των απωλειών και ένταξη όλων των εργαζομένων ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας.
  • Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια.
  • Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ