Τετάρτη 18 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ
Διαδήλωση στις 24 Ιούλη ενάντια στην καταστολή

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.--

Κινητοποίηση στο Νέο Δελχί στις 24 Ιούλη οργανώνουν το ΚΚ Ινδίας (μαρξιστικό) και το ΚΚ Ινδίας, μαζί με άλλα κόμματα, ενάντια στην κρατική καταστολή και τις διώξεις αγωνιστών που το τελευταίο διάστημα εντείνονται, ειδικά στα κρατίδια Δυτικής Βεγγάλης και Τριπούρα. Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν τα δύο ΚΚ, το ΚΚ Ινδίας (μαρξιστικό - λενινιστικό) - Απελευθέρωση, το Επαναστατικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, το Παν-ινδικό Μπλοκ «Εμπρός» καταγγέλλουν το όργιο καταστολής στα δύο κρατίδια, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι πρόκειται για εξελίξεις που «είναι μέρος των ευρύτερων επιθέσεων στο βιοτικό επίπεδο και τα λαϊκά δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί μετά από σκληρούς αγώνες».

Σε αυτήν τη βάση, τα παραπάνω κόμματα καλούν στη διοργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων για να αποκαλυφτεί και να αποκρουστεί η καταστολή, ενώ ειδικά για την κατάσταση στις δύο αυτές περιοχές της χώρας μιλούν για «δολοφονία της δημοκρατίας μες στο φως της μέρας» και καταγγέλλουν:

-- Στην Τριπούρα (βορειοανατολικά), όπου μετά τις τελευταίες εκλογές στην τοπική κυβέρνηση εκλέχτηκε ο αντιδραστικός συνασπισμός BJP-IPFT ενώ πριν πλειοψηφούσαν οι δυνάμεις του ΚΚΙ (Μ), έχουν δολοφονηθεί τέσσερα μέλη του ΚΚΙ (Μ). Περίπου 750 γραφεία τοπικών Οργανώσεων του ΚΚΙ (Μ) και άλλων αριστερών κομμάτων έχουν δεχτεί επιθέσεις, όπως και εκατοντάδες γραφεία μαζικών οργανώσεων. Ενδεικτικές ήταν οι απόπειρες να παρεμποδιστούν ακόμα και εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά ενώ γκρεμίστηκε ένα άγαλμα του Καρλ Μαρξ.

-- Στη Δυτική Βεγγάλη (δυτικά), οι δυνάμεις του κεντροαριστερού TMC που πλειοψηφούν στην τοπική κυβέρνηση επίσης πρωτοστατούν σε ένα όργιο βίας κατά κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών. Από το 2016 έχουν δολοφονηθεί 31 μέλη και υποστηρικτές του ΚΚΙ (Μ), ενώ οπαδοί του κόμματος και άλλοι αγωνιστές έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν ακόμα και τα σπίτια τους για να σωθούν από επιθέσεις φασιστοειδών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ