Παρασκευή 20 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΟΣΧΑ.-- Ρωσία και Κίνα απέρριψαν πρόταση που υπέβαλαν οι ΗΠΑ σε επιτροπή του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για απαγόρευση της προμήθειας προϊόντων πετρελαίου στη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με πληροφορίες του ρωσικού πρακτορείου «ITAR - TASS».

ΠΑΡΙΣΙ.-- Ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα σε βάρος ενός βοηθού προσωπάρχη του Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, μετά από δημοσίευση βίντεο που εμφανίζεται να χτυπάει διαδηλωτή, ανήμερα της φετινής Πρωτομαγιάς. Ο άνδρας φέρεται φορώντας αστυνομικό κράνος να επιτίθεται σε έναν νεαρό ρίχνοντάς τον στο έδαφος, κατά τη διάρκεια της απεργιακής διαδήλωσης.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Τουλάχιστον 14 άμαχοι σκοτώθηκαν μετά από έκρηξη στη βόρεια επαρχία Κουντούζ του Αφγανιστάν, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί ποια ήταν η αιτία της έκρηξης. Μεταξύ των νεκρών ήταν και πολλά γυναικόπαιδα. Εκπρόσωπος των «Ταλιμπάν» ανέβασε τον αριθμό των νεκρών στους 27 και υποστήριξε ότι η έκρηξη ήταν αποτέλεσμα αεροπορικών βομβαρδισμών των ΗΠΑ.

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Οι δικαστικές αρχές που εξετάζουν την υπόθεση γύρω από την απόπειρα απόσχισης της Καταλονίας, απέσυραν τα διεθνή εντάλματα σύλληψης κατά του πρώην Καταλανού Προέδρου Κάρλες Πουιτζντεμόν και πέντε ακόμη στελεχών του κόμματός του που έχουν διαφύγει στο εξωτερικό. Είχε προηγηθεί, μια βδομάδα πριν, απόφαση γερμανικού δικαστηρίου ενάντια στην έκδοση Πουιτζντεμόν στην Ισπανία, παρά μόνο για την κατηγορία της διασπάθισης και όχι της στάσης, που επισείει ποινή κάθειρξης 25 ετών.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΜΟΣΧΑ.-- Αμερικανός δικαστής διέταξε τη φυλάκιση της 29χρονης Ρωσίδας Μαρί Μπούτινα, εν αναμονή της εκδίκασης της υπόθεσής της, μετά την κατηγορία των αμερικανικών ομοσπονδιακών εισαγγελέων ότι διατηρούσε σχέσεις με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες. Η Μπούτινα, που ζει στην Ουάσιγκτον, συνελήφθη λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση κορυφής του Αμερικανού Προέδρου και του Ρώσου Προέδρου.

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Το Ιράν προσέφυγε κατά των ΗΠΑ και στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, καταγγέλλοντας την εκ νέου επιβολή των αμερικανικών οικονομικών κυρώσεων. Σύμφωνα με το ΥΠΕ, στόχος είναι «να αποδοθούν ευθύνες στις ΗΠΑ για την παράνομη, εκ νέου και μονομερή επιβολή από αυτές κυρώσεων». Οι κυρώσεις θα τεθούν σε εφαρμογή σταδιακά από τον Αύγουστο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ