Σάββατο 21 Ιούλη 2018 - Κυριακή 22 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ερώτηση για τις νέες διώξεις σε βάρος του ΚΚ Ουκρανίας

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει τη νέα κλιμάκωση της καταστολής και των διώξεων σε βάρος του ΚΚ Ουκρανίας, με Ερώτηση που κατέθεσε προς την ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης. Θυμίζουμε ότι την Πέμπτη 19 Ιούλη έγινε μία ακόμη αστυνομική έρευνα στα γραφεία της ΚΕ του ΚΚ Ουκρανίας, η οποία μάλιστα κράτησε 2,5 ώρες, ενώ μετά από αυτή κατασχέθηκαν όλοι οι υπολογιστές των κεντρικών γραφείων.

Η Ερώτηση έχει ως εξής:

«Συνεχίζονται και κλιμακώνονται στην Ουκρανία οι προκλήσεις και οι διώξεις σε βάρος των κομμουνιστών και του ΚΚ Ουκρανίας. Αυτήν τη φορά η Διεύθυνση διαδικτυακής ασφάλειας της Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Ειδική Αστυνομική Ομάδα (KORD), εισέβαλε την Πέμπτη 19 Ιούλη στα γραφεία της ΚΕ του ΚΚ Ουκρανίας, κατάσχοντας όλους τους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών, μετά από νέα αστυνομική έρευνα που διέταξε η αντιδραστική ουκρανική κυβέρνηση, την οποία στηρίζει η ΕΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Α' Γραμματέας της ΚΕ, Π. Σιμονένκο, μέλη της ΚΕ και όλο το προσωπικό των γραφείων αποκλείστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις σε ένα δωμάτιο στο οποίο έγινε σωματικός έλεγχος στον Π. Σιμονένκο, απειλώντας τον και με σύλληψη.

Ολα αυτά έλαβαν χώρα με την επίκληση του απαράδεκτου αντικομμουνιστικού νόμου που ποινικοποιεί την κομμουνιστική ιδεολογία και δράση, με βάση τον οποίον χαλκεύτηκαν κατηγορίες.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται η ύπατη εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ:

Πώς τοποθετείται στην επικίνδυνη για τις λαϊκές ελευθερίες και δικαιώματα κλιμάκωση της καταστολής και των διώξεων εναντίον της κομμουνιστικής ιδεολογίας που ποινικοποιείται στην Ουκρανία και της δράσης του ΚΚ Ουκρανίας;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ