Τρίτη 24 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Για «ασύμμετρο φαινόμενο» κάνει λόγο η κυβέρνηση

Εσπευσμένα επέστρεψε από το Μόσταρ της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης ο πρωθυπουργός, όπου βρισκόταν προκειμένου να βραβευτεί από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Υπουργών της χώρας, Denis Zvizdic, σε εκδήλωση του Κέντρου για την Ειρήνη και την Πολυεθνοτική Συνεργασία. Στο Μόσταρ μετέβησαν επίσης οι ομόλογοί του των Σκοπίων Ζ. Ζάεφ και του Μαυροβουνίου Ντ. Μάρκοβιτς, προκειμένου επίσης να βραβευτούν για τη συμβολή τους στην προώθηση των ευρωατλαντικών σχεδιασμών στην περιοχή.

Αναφερόμενος στις πυρκαγιές ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε: «Να κάνω μια αναφορά σε μια μεγάλη δυσκολία που αντιμετωπίζουμε στην Ελλάδα και έχει να κάνει με τρία παράλληλα μέτωπα στην Αττική, μια πολύ δύσκολη κατάσταση στην Αττική.

Είμαι σε ανοιχτή επικοινωνία με τους υπουργούς. Ολες οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν. Θέλω να πιστεύω ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες θα καταφέρουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να τεθούν σε έλεγχο. Με προβληματίζουν τα παράλληλα τρία μέτωπα, οι παράλληλες εστίες, η σκέψη μου είναι εκεί».

Στο μεταξύ, ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο εμπρησμού στη μεγάλη πυρκαγιά της Κινέτας ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Τόσκας, ενώ τόνισε πως αν και δεν υπάρχει ακριβής εικόνα «σίγουρα έχουν γίνει ζημιές» και κάλεσε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί, προκειμένου να μην υπάρξουν θύματα.

«Δεν είναι και τόσο αθώες αυτές οι πυρκαγιές», υπογράμμισε χτες ο Ν. Τόσκας μιλώντας στο ΑΜΠΕ και συνέχισε: «Χτες (σ.σ. προχτές) το βράδυ και πάλι στα Γεράνεια, στην ίδια περίπου περιοχή που εκδηλώθηκε σήμερα η πυρκαγιά, είχαμε άλλες δύο πυρκαγιές, οι οποίες όμως τέθηκαν γρήγορα υπό έλεγχο. Σήμερα το απόγευμα και ενώ η φωτιά στην Κινέτα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, εκδηλώθηκε και άλλη πυρκαγιά πάνω από τα διυλιστήρια Ασπροπύργου. Και αυτή αντιμετωπίστηκε γρήγορα, όμως όλα αυτά δεν μπορεί να μην μας βάζουν σε σκέψεις».

Αργά το βράδυ, σε δηλώσεις του ο Αλ. Τσίπρας, αφού ενημερώθηκε από το Πυροσβεστικό Σώμα, έκανε λόγο για «ασύμμετρο φαινόμενο» και ότι στόχος είναι να «περιορίσουμε την καταστροφική του συνέπεια».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνέπεια της πολιτικής που δεν έχει προτεραιότητα τις λαϊκές ανάγκες αλλά τα κέρδη του κεφαλαίου (2019-11-26 00:00:00.0)
Χρονικό της καταστροφής... (2019-07-20 00:00:00.0)
Δίπλα στους πυρόπληκτους της Κινέτας τα σωματεία του Θριασίου (2018-08-04 00:00:00.0)
Αναδεικνύεται η έλλειψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας (2018-07-24 00:00:00.0)
Μεγάλη φωτιά στη Μάνη και καταστροφές σε οικισμούς της περιοχής (2017-07-04 00:00:00.0)
Πυρκαγιές σε Ηγουμενίτσα και Εύβοια (2009-08-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ