Σάββατο 4 Αυγούστου 2018 - Κυριακή 5 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Δίπλα στους πυρόπληκτους της Κινέτας τα σωματεία του Θριασίου

Την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στους κατοίκους της Κινέτας, που βρίσκονται αντιμέτωποι με τις συνέπειες της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή στις 23/7, εξέφρασαν το πρωί της Παρασκευής σωματεία και φορείς του Θριασίου. Τα σωματεία συγκέντρωσαν είδη πρώτης ανάγκης και τα διένειμαν στην περιοχή.

Στην πρωτοβουλία συμμετείχαν τα Σωματεία Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας (παράρτημα Θριασίου), Ενέργειας, Εργαζομένων ΟΤΑ Ελευσίνας - Ασπροπύργου - Μάνδρας, Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας - Μαγούλας - Μάνδρας, Εργαζομένων Θριασίου Νοσοκομείου και ο Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας της ΟΓΕ.

Τα σωματεία έστησαν κιόσκι στο Πανόραμα, έναν οικισμό που δέχθηκε μεγάλο πλήγμα από τη φωτιά. Εκεί διένειμαν τη βοήθεια που συγκέντρωσαν, μοίρασαν την ανακοίνωσή τους και συζήτησαν με τους κατοίκους για την ανάγκη να οργανωθεί η διεκδίκηση μιας σειράς αιτημάτων για την ανακούφιση και την προστασία τους.

Τις προηγούμενες μέρες είχαν γίνει επαφές και συναντήσεις με τους οικιστικούς συλλόγους που υπάρχουν στην περιοχή και την Ομοσπονδία τους, μέσα από τις οποίες τα σωματεία ενημέρωσαν για την πρωτοβουλία τους και συγκέντρωσαν ορισμένες πρώτες πληροφορίες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι. Συγκεκριμένα, με βάση τις πληροφορίες των σωματείων, 470 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές από την πυρκαγιά, ανάμεσα στα οποία 250 έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.


Τα σωματεία ήδη σχεδιάζουν τα επόμενα βήματά τους όσον αφορά την υποστήριξη των πυρόπληκτων. Στην κατεύθυνση αυτή, προγραμματίζεται συνάντηση με τους οικιστικούς συλλόγους και την Ομοσπονδία, προκειμένου να γίνει ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής και να συζητηθεί η βοήθεια που μπορούν να προσφέρουν τα σωματεία στη διαμόρφωση πλαισίου αιτημάτων και στις πρωτοβουλίες για τη διεκδίκησή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ