Σάββατο 4 Αυγούστου 2018 - Κυριακή 5 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδηλώσεις για τα 100χρονα του ΚΚΕ

-- Οι ΚΟ Φλώρινας και Καστοριάς του ΚΚΕ διοργανώνουν την Κυριακή 5 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στο Βατοχώρι Πρεσπών, εκδήλωση για τον υποστράτηγο του ΔΣΕ, διοικητή του Αρχηγείου Δυτικής Μακεδονίας του ΔΣΕ, Νίκο Θεοχαρόπουλο (Σκοτίδα), εκεί που βρίσκεται η προτομή του. Θα μιλήσει ο Μιχάλης Καραμπατζιάς, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Στη συνέχεια θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια τιμητικής πλάκας, που θα τοποθετηθεί στο σημείο όπου βρίσκεται ομαδικός τάφος μαχητών του ΔΣΕ, στο χωριό Κώτας της ΠΕ Φλώρινας.

-- Η ΚΟΒ Σάμης - Πυλάρου του ΚΚΕ οργανώνει εκδήλωση προς τιμήν των αγωνιστών του ΔΣΕ Ηλία Κουγιανού και Ματθαίου Κουλουμπή, την Κυριακή 5 Αυγούστου, στις 7.30 μ.μ., στα Μακρυώτικα, στο χώρο όπου έπεσαν οι δύο αγωνιστές. Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Βασίλης Μόσχος, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Εκδήλωση για την ιστορική μάχη που έδωσε ο εφεδρικός ΕΛΑΣ Ανωγείων στις 7/8/1944 στο Σφακάκι οργανώνουν η ΤΕ Ρεθύμνου και η ΚΟΒ Ανωγείων του ΚΚΕ, την Τρίτη 7 Αυγούστου. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ., με επίσκεψη στην τοποθεσία Σφακάκι, όπου θα γίνει αναφορά στα ιστορικά γεγονότα. Θα ακολουθήσουν στις 7.30 μ.μ. εκδήλωση στην πλατεία Αρμι, με ομιλία από τον Μανούσο Μανουσογιάννη, μέλος του Τομεακού Γραφείου Ρεθύμνου του ΚΚΕ, και προβολή βίντεο με θέμα «Τα Ανώγεια στη θύελλα του φασισμού» από τον Αίαντα Χαρωνίτη. Η εκδήλωση θα κλείσει με παραδοσιακή μουσική και αντιστασιακά τραγούδια από το συγκρότημα Μενέλαου και Γιώργη Νταγιαντά.

-- Εκδήλωση αφιερωμένη στην 100χρονη πορεία του ΚΚΕ διοργανώνει η ΤΕ Ρεθύμνου, την Κυριακή 12 Αυγούστου, στις 8 μ.μ., στις Μέλαμπες (πλατεία - αμαξωτό). Θα μιλήσει ο Νίκος Μανουσάκης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ, ενώ παρουσίαση ιστορικού υλικού θα γίνει από τον Γιώργο Μπαγιαρτάκη, στέλεχος του Κόμματος. Στην εκδήλωση θα προβληθεί ντοκιμαντέρ για την ιστορία του κινήματος στις Μέλαμπες, θα απονεμηθούν έπαινοι σε αγωνιστές και στις οικογένειές τους και θα ακολουθήσει συναυλία με πολιτικά τραγούδια. Στο χώρο θα λειτουργήσουν παράλληλα ιστορική - φωτογραφική έκθεση καθώς και έκθεση βιβλίου για την ιστορία των Μελάμπων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ