Παρασκευή 27 Ιούλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ
Τρεις νεκροί από νέα ισραηλινή επίθεση

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Το θάνατο τριών Παλαιστινίων, μελών της «Χαμάς», στην ανατολική Πόλη της Γάζας προκάλεσαν αργά το βράδυ της Τετάρτης οι βόμβες ισραηλινών μαχητικών με αφορμή τη ρίψη εννιά ρουκετών από τη μεθόριο της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ και τον ελαφρύ τραυματισμό ενός Ισραηλινού στρατιώτη.

Η ισραηλινή επιδρομή έγινε ένα πενθήμερο μετά τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και «Χαμάς», με τη μεσολάβηση αξιωματούχων του ΟΗΕ και της Αιγύπτου.

Το ίδιο διάστημα, το θερμόμετρο της έντασης στη Λωρίδα της Γάζας ανεβάζουν οι απολύσεις τουλάχιστον 250 Παλαιστίνιων εργαζομένων στο Γραφείο Αρωγής και Εργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA), μετά τη δραστική μείωση της αμερικανικής χρηματοδότησης. Η απόλυση των εργατών προκάλεσε την Τετάρτη διαδήλωση διαμαρτυρίας εκατοντάδων εργαζομένων μπροστά στις κεντρικές εγκαταστάσεις της υπηρεσίας του ΟΗΕ στη Γάζα, ενώ το συνδικάτο εργαζομένων στο UNRWA πραγματοποίησε χτες απεργία.

Πέρα από τις 250 απολύσεις, ανακοινώθηκε πως η υπηρεσία UNRWA θα μετατρέψει τις συμβάσεις πλήρους απασχόλησης 500 εργαζομένων σε συμβάσεις μερικής απασχόλησης, γεγονός που αναμένεται να πλήξει σκληρά τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ