Τρίτη 23 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΗΜΑΘΙΑΣ- ΠΕΛΛΑΣ
Κατέλαβαν τα τοπικά γραφεία του ΕΛΓΑ

Διεκδικούν να αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ με 83 δραχμές το κιλό για τις ποσότητες βιομηχανικών ροδάκινων που καταστράφηκαν από το χαλάζι

Σε κατάληψη των γραφείων του ΕΛΓΑ προχώρησαν χτες οι ροδακινοπαραγωγοί των νομών Ημαθίας και Πέλλας μετά την άρνηση της διοίκησης του ΕΛΓΑ να ανακοινώσει το ποσό με το οποίο προτίθεται να αποζημιώσει τους αγρότες, τα προϊόντα των οποίων καταστράφηκαν από το χαλάζι. Συγκεκριμένα, το συνδικάτο παραγωγών βιομηχανικού ροδάκινου Ημαθίας - Πέλλας που διοργάνωσε τη χτεσινή κινητοποίηση, ζητά να πληρώσει ο ΕΛΓΑ με την εμπορική τιμή του προϊόντος, δηλαδή προς 83 δρχ. το κιλό για τα βιομηχανικά ροδάκινα και τα άλλα προϊόντα που επλήγησαν από το χαλάζι.

Οπως δηλώνει στο «Ρ» ο πρόεδρος του Συνδικάτου Σταύρος Βιτάλης, ο ΕΛΓΑ δεν απάντησε μέχρι σήμερα για το ποσό που σκοπεύει να δώσει ως αποζημίωση στα 32 χαλαζόπληκτα χωριά των δύο νομών.

«Μετά και από επικοινωνία που είχαμε με τα κεντρικά γραφεία του ΕΛΓΑ στην Αθήνα, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι τα ποσά των αποζημιώσεων θα είναι πολύ χειρότερα από αυτά που περιμέναμε. Ετσι προχωράμε σε κατάληψη των γραφείων του προϊσταμένου του ΕΛΓΑ στη Βέροια και καλούμε όλους τους αγρότες της Πέλλας και της Ημαθίας να στηρίξουν τον αγώνα μας. Σήμερα θα διανυκτερεύσουμε εδώ και αύριο θα κάνουμε έκτακτη συνέλευση για να αποφασίσουμε για τη συνέχεια. Το αίτημά μας είναι σαφέστατο: Να μας πούνε πώς και πότε θα πληρώσουνε», τονίζει ο Σταύρος Βιτάλης.

«Κάποιοι υπάλληλοι που είναι εδώ στον ΕΛΓΑ της Βέροιας δεν μπορούν να μας δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις, ενώ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με κάποιους υπεύθυνους, μας είπαν ότι εν καιρώ θα μας ενημερώσουν για τις τιμές που θα αποζημιώσουν. Αυτό, καταλαβαίνετε, αποτελεί μια κοροϊδία. Ζητάμε να υπάρχει αντικειμενική εκτίμηση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ και να μην υπάρχουν άλλες καθυστερήσεις στις πληρωμές», σημειώνει ο Μάκης Στόκας, μέλος της επιτροπής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ