Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΥΕΜΕΝΗ
Νέο μακελειό από τα βομβαρδιστικά της Σαουδικής Αραβίας

Δεκάδες οι νεκροί άμαχοι, ανάμεσά τους και περίπου 30 παιδιά κάτω των 15 ετών!

ΣΑΝΑΑ - ΡΙΑΝΤ.--

Μία ακόμη σφαγή δεκάδων αθώων αμάχων, ανάμεσά τους πολλά παιδιά ηλικίας κάτω των δέκα ετών, προκάλεσαν χτες τα βομβαρδιστικά της Σαουδικής Αραβίας και των συμμάχων της στη βόρεια επαρχία της Υεμένης, Σαάντα, στο πλαίσιο της λυσσαλέας ιμπεριαλιστικής επίθεσης που πραγματοποιούν από το 2015 για να μειώσουν την εκεί εντεινόμενη γεωπολιτική ισχύ του Ιράν. Οι βόμβες των Σαουδαράβων ιμπεριαλιστών χτύπησαν λεωφορείο σε κατάμεστη λαϊκή αγορά της περιοχής Ντάχιαν της επαρχίας Σαάντα (κοντά στα σύνορα με τη Σ. Αραβία) προκαλώντας λουτρό αίματος. Σκοτώθηκαν ακαριαία τουλάχιστον 43 άτομα (ανάμεσά τους αρκετά παιδιά) και τραυματίστηκαν πάνω από 50 άλλα.

Παρά τον ανείπωτο πόνο που προκάλεσε το νέο αιματοκύλισμα σε δεκάδες οικογένειες, ο εκπρόσωπος του στρατιωτικού συνασπισμού της Σ. Αραβίας, Τούρκι αλ Μάλκι, είχε το θράσος να ισχυριστεί πως η επίθεση στην επαρχία Σαάντα ήταν... «νόμιμη στρατιωτική επιχείρηση σύμφωνα με διεθνές και ανθρωπιστικό δίκαιο και έθιμα»! Στη συνέχεια υποστήριξε πως η επιχείρηση είχε στόχο «στοιχεία» που εκτόξευσαν στη διάρκεια της νύχτας πύραυλο εναντίον της (σαουδαραβικής) πόλης Τζιζάν, προκαλώντας το θάνατο ενός ατόμου.

Σε ανακοίνωση της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού επισημαίνεται ότι κατά την επίθεση χτυπήθηκε λεωφορείο γεμάτο αμάχους με «δεκάδες νεκρούς και τραυματίες» και ότι ανάμεσα στα θύματα ήταν τουλάχιστον 29 παιδιά ηλικίας κάτω των 15 ετών!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ