Κυριακή 30 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
Δίωξη κατά του «Ρ»
Με πείσμα και αισιοδοξία σ' αυτή τη μάχη

Με το «έτσι θέλω», η κυβέρνηση διά του Ε. Γιαννόπουλου προχώρησε στη δεύτερη μήνυση κατά του «Ριζοσπάστη». Νομίζουν πως μπορούν να μας «γονατίσουν». Μα οι πρωτοβουλίες των κομμουνιστών σε Αθήνα, Πειραιά και αλλού να ενημερώνουν πλατιά τους λαϊκούς ανθρώπους για το νέο διωγμό, σε συνδυασμό με εξόρμηση διάδοσης της εφημερίδας μας, δείχνει πως η αντιδραστικότερη αντικομμουνιστική κυβερνητική τακτική δε θα 'χει μέλλον. Μας ατσαλώνει.

Με τούτη τη μέθοδο επίθεσης, που ποινικοποιεί την πολιτική ζωή του τόπου, διάλεξε να χτυπήσει το ΚΚΕ και το «Ριζοσπάστη» και όχι με πολιτική αντιπαράθεση. Γιατί η ουσία της ταξικής, υπέρ της πλουτοκρατίας, κυβερνητικής πολιτικής αποκαλύπτεται με την πολιτική δράση του ΚΚΕ. Γιατί στη γραμμή του ΚΚΕ, οι εργάτες, όλοι οι απλοί άνθρωποι του μόχθου βρίσκουν το δίκιο των συμφερόντων τους και την απαντοχή των ελπίδων τους. Μα επειδή οι κυβερνώντες δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αλλιώς την πολιτική του κόμματος της εργατικής τάξης και το «Ριζοσπάστη», βρήκαν πως υπάρχει και το «κράτος του νόμου». Δεν είναι πρωτόγνωρη η τακτική των αστικών κυβερνήσεων να καταφεύγουν στην καταστολή με την όποια μορφή της, ακόμη και αυτή των δικαστηρίων, στην υπερογδοντάχρονη ιστορική διαδρομή των κομμουνιστών και της εφημερίδας μας, προκειμένου να κάμψουν την πολιτική μας δράση. Μα τούτη η κυβέρνηση και ο πολιτικός προϊστάμενος της Δικαιοσύνης έγραψαν ιστορία στα παγκόσμια κοινοβουλευτικά χρονικά. Να 'ναι η μοναδική κυβέρνηση που ο υπουργός της Δικαιοσύνης προσφεύγει στους υφισταμένους του για να «χτυπήσει» πολιτικούς του αντιπάλους.

Μόνο που αυτή την αδίστακτη κυβερνητική επίθεση μπορούμε να τη γυρίσουμε «μπούμερανγκ» σ' αυτούς που την εξαπέλυσαν. Τούτο το μέτωπο πάλης που σηκώνεται για τα πολιτικά, δημοκρατικά δικαιώματα, για την ελευθερία του Τύπου και της ενημέρωσης, της κριτικής και του σχολιασμού, της πολιτικής αντιπαράθεσης με την κυβερνητική εξουσία, να το κάνουμε πιο πλατύ και μαζικό, πιο μαχητικό και αποφασιστικό. Να γίνει υπόθεση όλων των ανθρώπων που δεν ανέχονται την ποινικοποίηση και την καταστολή της πολιτικής. Και είναι πολλοί, μα πρέπει να τους βρούμε όλους και να πορευτούμε μαζί. Να κάνουμε ακόμη πιο έκδηλη την πολιτική αδυναμία της κυβέρνησης, που ασκεί μηνύσεις και διώξεις, προκειμένου να επιβληθεί των πολιτικών της αντιπάλων. Και πρέπει να πρωτοστατήσουμε με πολύμορφη δράση, ώστε αυτή η κυβερνητική ενέργεια να συσπειρώσει τις πιο πλατιές δυνάμεις ενάντιά της. Μπορεί και πρέπει πολιτικά να το πληρώσει...

Χρειάζεται όμως γι' αυτό η δική μας πρωτοπόρα δουλιά. Να δράσουμε ακούραστα χωρίς σταματημό, πλατιά μέσα στο λαό και με εμπιστοσύνη στην αστείρευτη δύναμή του. Με πείσμα και αισιοδοξία, για νέες κατακτήσεις. Στην επίθεση Γιαννόπουλου εξορμούμε πλατιά για να διαδώσουμε την πολιτική του ΚΚΕ. Και σ' αυτό η διάδοση του «Ριζοσπάστη», η άνοδος της κυκλοφορίας του, είναι από τους πρωταρχικούς παράγοντες για τη δική μας αντεπίθεση. Να κάνουμε όλο και πιο πολλούς νέους αναγνώστες. Μεταφέροντας τη φωνή της εργατικής τάξης εκεί που χτυπά η καρδιά της. Στο εργοστάσιο, στο γιαπί, σε κάθε χώρο δουλιάς. Μα και στη γειτονιά, στους γονείς και τους δασκάλους που παλεύουν για τη μόρφωση των παιδιών τους, των ανθρώπων του μέλλοντος, σ' όλους τους λαϊκούς ανθρώπους. Και στη νεολαία. Την ανήσυχη μαχητική γενιά που δε βολεύεται χωρίς αυτά που της ανήκουν. Μαζί με την ΚΝΕ. Να κάνουμε ακόμη πιο πολλούς μαχητές στα διάφορα μέτωπα πάλης. Να διαμορφώσουμε νέους πρωτοπόρους αγωνιστές στις γραμμές του κινήματος και του Κόμματος. Να βγάλουμε ακόμη πιο δυνατό το Κόμμα και το «Ριζοσπάστη» απ' αυτή τη μάχη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ