Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΡΩΜΗ - ΒΑΛΕΤΑ.-- Μετά από τέσσερις μέρες ομηρίας στο πλοίο «Aquarius» μεταξύ Ιταλίας και Μάλτας, οι 141 μετανάστες και πρόσφυγες έγιναν δεκτοί από 5 χώρες της ΕΕ και συγκεκριμένα από την Ισπανία, τη Γαλλία, την Πορτογαλία, τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο. Η Ιταλία και η Μάλτα εξακολουθούν να αρνούνται τον ελλιμενισμό του πλοίου. Οι διασωθέντες μετανάστες, οι οποίοι υποσιτίζονται, έχουν ανάγκη από ιατρική φροντίδα και ξεκούραση.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Ενας άνδρας γύρω στα 29 συνελήφθη χτες το μεσημέρι μετά την (κατά τα φαινόμενα σκόπιμη) σύγκρουση του αυτοκινήτου του σε μέρος του φράχτη που βρίσκεται έξω από το Κοινοβούλιο του Λονδίνου προκαλώντας τον τραυματισμό δύο ατόμων. Τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία τονίζοντας ότι ερευνά το περιστατικό ως «τρομοκρατικό συμβάν».

ΔΟΥΒΛΙΝΟ.-- Στο δρόμο αποφάσισε να αφήσει περίπου 1.500 εργαζόμενους σε Ιρλανδία και Βρετανία έως το τέλος του έτους η διοίκηση της βρετανικής εταιρείας ειδών οικιακού εξοπλισμού «Homebase» καθώς επέλεξε να κλείσει 42 καταστήματα στο πλαίσιο σχεδίου αναδιάρθρωσής της με στόχο τη διατήρηση της κερδοφορίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ