Σάββατο 25 Αυγούστου 2018 - Κυριακή 26 Αυγούστου 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ
Πανταχού παρών...

Αμεση όσο και αποκαλυπτική ήταν η αντίδραση του Αμερικανού πρέσβη Τζ. Πάιατ στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Νεώριο Σύρου την Παρασκευή. Ο πρέσβης με ανάρτησή του, αφού πρώτα έδωσε συγχαρητήρια «για την αναγέννηση του Νεωρίου», «θύμισε» - αναδημοσιεύοντας τις προηγούμενες σχετικές αναρτήσεις του άνευ περισσότερων σχολίων - τις διαδοχικές του παρεμβάσεις για το θέμα, αρχής γενομένης από το περσινό καλοκαίρι, οπότε και επισκέφτηκε το ναυπηγείο. Θυμίζουμε ότι τότε, όπως και με πολλές άλλες αφορμές, εξήρε τα «γεωστρατηγικά πλεονεκτήματα» του νησιού και του ναυπηγείου και έλεγε ότι «δεν διανοείται» αυτό να πάει σε χέρια εκτός ΝΑΤΟ...

Παράλληλα, ο Πάιατ είχε την Παρασκευή συνάντηση διάρκειας μιάμισης ώρας με την περιφερειάρχη Αττικής, Ρ. Δούρου, με βασικό θέμα την πρόσφατη πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική. Δίνοντας το «στίγμα» των όσων συζητήθηκαν, έλεγε κατόπιν: «Γνωρίζω τη σπουδαιότητα του να οικοδομήσουμε ένα σύστημα, ώστε να αντιμετωπίσουμε παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον, περιέγραψα στην περιφερειάρχη τη δουλειά που κάνουμε και τη συνεργασία που έχουμε με την πολιτεία της Καλιφόρνιας και την ελληνοαμερικανική διασπορά, ώστε να καταστήσουμε διαθέσιμη ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των Πυροσβεστικών Σωμάτων της Αμερικής και των Ελληνικών Αρχών. Θα υπάρξει μεγάλη συνεργασία με τους Ελληνες της διασποράς και ειδικότερα τους AΧΕΠΑΝΣ».

Η Ρ. Δούρου από τη μεριά της είπε ότι η συνάντηση αφορούσε μια ατζέντα πολύ σημαντικών θεμάτων «σχετικά με την προσφορά του ελληνισμού της διασποράς για τις πληγείσες περιοχές στην Ανατολική Αττική».

Θυμίζουμε πως είχε προηγηθεί, την προηγούμενη Παρασκευή, συνάντηση του Αμερικανού πρέσβη με τον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη, για «ζητήματα διμερούς ενδιαφέροντος», όσο και με τον υπουργό Αμυνας μεσοβδόμαδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ