Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ - ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ
Κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς για οργάνωση της πάλης

«Από την πρώτη μέρα στη μάχη» είναι το κάλεσμα που απευθύνει η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων στους «ελαστικά» εργαζόμενους εκπαιδευτικούς που για μια ακόμα φορά θα βρεθούν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Τους καλεί «από την πρώτη μέρα που θα παρουσιαστούμε στις διευθύνσεις, συλλογικά και οργανωμένα, με παραστάσεις διαμαρτυρίας, καταλήψεις, κινητοποιήσεις σε δήμους, Διευθύνσεις και Περιφέρειες, ώστε να λυθούν άμεσα τα ζητήματα της στέγασης, της μετακίνησης και της σίτισης». Να δώσουν τη μάχη συλλογικά ώστε να εξασφαλιστούν στοιχειώδεις συνθήκες εργασίας. «Απαιτούμε να λυθεί άμεσα το ζήτημα της στέγασής μας με ευθύνη του κράτους, πρόβλημα που έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, ειδικά στις τουριστικές περιοχές, όπου όχι μόνο δεν υπάρχουν δυνατότητες στέγασης των συναδέλφων, αλλά και εκεί που υπάρχουν, τα ενοίκια είναι δυσβάσταχτα», τονίζει.

Η Πρωτοβουλία καλεί σε «οργανωμένη πάλη μέσα από τα σωματεία μας για διορισμό όλων των συναδέλφων που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση. Τα κενά που δίνει το υπουργείο, παρ' όλες τις περικοπές, υπολογίζονται σε 25.000. Τόσοι είμαστε και οι συνάδελφοι που δουλεύουμε τα τελευταία χρόνια. Οποιαδήποτε άλλη θέση λειτουργεί διασπαστικά, οδηγεί εκ των πραγμάτων σε απολύσεις συναδέλφων, υποβαθμίζει τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών», τονίζει, απαιτώντας άμεσα: Κανένας συνάδελφος αναπληρωτής - συμβασιούχος να μην απολυθεί. Κάλυψη όλων των κενών τώρα με τις αντίστοιχες ειδικότητες σε μία φάση. Να ξεκινήσει άμεσα η πρόσθετη διδακτική στήριξη και η ενισχυτική διδασκαλία. Υπεύθυνος δάσκαλος ανά 50 μαθητές στο Ολοήμερο. Να λειτουργήσουν παντού και άμεσα τα αναγκαία τμήματα ένταξης και οι τάξεις υποδοχής. Κάλυψη με παράλληλη στήριξη των 5.000 χιλιάδων μαθητών που έχουν γνωμάτευση. Ενας εκπαιδευτικός ανά μαθητή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ