Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΗΠΑΚ
Ανάγκη οργάνωσης του αγώνα για τα προβλήματα στα πανεπιστήμια

Την ανάγκη οργάνωσης του αγώνα, μαζί με τους φοιτητές, τους υπόλοιπους εργαζόμενους στα πανεπιστήμια, απέναντι στην κατάσταση που διαμορφώνεται στα πανεπιστήμια και για τους εργαζόμενους σε αυτά, ενάντια στην κυβέρνηση και τους επίδοξους διαδόχους της και στη στρατηγική του κεφαλαίου, τονίζει η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση» ΑΕΙ.

Η ΔΗΠΑΚ περιγράφει τη «μεταμνημονιακή κανονικότητα» των αρχών του φετινού ακαδημαϊκού έτους, επισημαίνοντας πως οι πανεπιστημιακοί όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με περικοπές των προηγούμενων χρόνων, επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών, τις επιπτώσεις του νέου Ασφαλιστικού, την υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων. Οπως αναφέρει, απέναντι σε αυτά, η ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ «επέλεξε να "απαντήσει" με την προκήρυξη απεργίας για τις 3 - 4 Σεπτέμβρη, με αποκλειστικό περιεχόμενο το μισθολογικό. Μια απεργία, βέβαια, που η ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ φρόντισε από νωρίς να υπονομεύσει ως προς την ουσία της, αποτρέποντας στην πράξη τις συλλογικές διαδικασίες, στενεύοντας το περιεχόμενό της, θέτοντας ουσιαστικά τους πανεπιστημιακούς δασκάλους στο περιθώριο των εξελίξεων».

Η ΔΗΠΑΚ, που από την πρώτη στιγμή έθεσε την ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ προ των ευθυνών της, τονίζει πως «ο αγώνας για το μισθολογικό είναι αναπόδραστα δεμένος με τον αγώνα ενάντια στις πολιτικές που μετατρέπουν τα ιδρύματα σε επιχειρήσεις και θυσιάζουν τις ανάγκες και τα συμφέροντα πανεπιστημιακών και φοιτητών στις επιταγές της αγοράς, στα συμφέροντα μεγαλοεπιχειρηματιών, βιομηχάνων και τραπεζιτών.

Στον αγώνα αυτόν έχουμε φυσικούς συμμάχους, αλλά και αντιπάλους. Σύμμαχοί μας είναι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, οι οποίοι έχουν υποστεί πετσόκομμα στους μισθούς και τα εργασιακά τους δικαιώματα και συνθήκες εργασίας. Είναι οι φοιτητές που βιώνουν και αυτοί από πρώτο χέρι τις συνέπειες των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων που επιτείνουν ταξικούς φραγμούς στην Εκπαίδευση. Είναι όλοι αυτοί που θα διαδηλώσουμε μαζί στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ για τη ΔΕΘ στις 8 Σεπτέμβρη, στα συλλαλητήρια που καλούν τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ στην Αττική στις 13 Σεπτέμβρη, όσοι έχουμε κοινό συμφέρον από το δυνάμωμα της οργάνωσης και της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΝΑΤΟ και ΕΕ», τονίζει ανάμεσα σε άλλα η ΔΗΠΑΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ