Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΛΗΤΕΣ ΙΙ ΚΑΙ ΙΙΙ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Απεργούν στις 7 Σεπτέμβρη για την υπογραφή ΣΣΕ

Σε μαζική συμμετοχή στην οργάνωση και περιφρούρηση της απεργίας την Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη καλεί τους εργάτες στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ το σωματείο τους, η Ενωση Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ), διεκδικώντας την υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ με όρους που απαντούν στις πραγματικές τους ανάγκες.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΝΕΔΕΠ σημειώνει ότι «δεν μπορεί το κινεζικό μονοπώλιο της COSCO να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της, χωρίς να διασφαλίζει κρίσιμα ζητήματα όπως η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και η ασφάλεια της ζωής των εργαζομένων». Καταγγέλλει τις εργοδοτικές μεθοδεύσεις που στόχο έχουν να πλήξουν τον αγώνα των εργαζομένων, όπως η δημιουργία εργοδοτικού «σωματείου» και η τραμπούκικη επίθεση σε βάρος του προέδρου της ΕΝΕΔΕΠ, την οποία η εργοδοσία αρνείται ακόμα και να καταδικάσει.

Απευθυνόμενο στους εργάτες, το Σωματείο τονίζει: «Είναι σε όλους ξεκάθαρο πως η εργοδοσία δεν θέλει να υπογράψει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να το αποφύγει. Εχει χρησιμοποιήσει όλο το μηχανισμό που έχει στα χέρια της, με την ανοχή και στήριξη της κυβέρνησης, για να μας χτυπήσει. (...) Εχουμε πλέον τη δική μας πείρα από τους αγώνες μας, που δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε και δεν είναι άλλος από αυτόν του αγώνα. (...) Ολοι στον αγώνα για την επιτυχία της απεργίας. Ολοι στην απεργία της Παρασκευής. Κανένας εργάτης μόνος του. Ολοι στην ΕΝΕΔΕΠ. Διεκδικούμε: Υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις. 6μελή πόστα λιμενεργατών. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Σύσταση Επιτροπών για την Υγεία και Ασφάλεια. Πρόληψη των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στη μάχη για την υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στο λιμάνι (2022-04-12 00:00:00.0)
Συνεχίζουν την πάλη για την υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ (2021-12-01 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τον αγώνα για ΣΣΕ με απεργία στις 7 Σεπτέμβρη (2018-09-04 00:00:00.0)
Σήμερα η Γενική Συνέλευση για την κλιμάκωση του αγώνα (2018-06-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ