Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΑΡΙΣΙ.-- Τους «κλυδωνισμούς» στην κυβέρνηση Μακρόν - Φιλίπ εντείνει η χτεσινή παραίτηση ενός ακόμα μέλους του υπουργικού συμβουλίου, συγκεκριμένα της υπουργού Αθλητισμού Λορά Φλεσέλ, που επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους. Την περασμένη βδομάδα το ίδιο είχε κάνει και ο υπουργός Οικολογίας Νικολά Ιλό, υποστηρίζοντας ότι αισθανόταν «ολομόναχος στο χειρισμό των περιβαλλοντικών προκλήσεων» και ότι δεν υπήρχε επαρκής πρόοδος στις δεσμεύσεις της κυβέρνησης. Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε χτες, η δημοτικότητα του Μακρόν υπολογίζεται στο 31%, έναντι 41% τον Ιούλη.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Νιγηριανοί τζιχαντιστές της οργάνωσης «Μπόκο Χαράμ» σκότωσαν την περασμένη Πέμπτη τουλάχιστον 48 στρατιωτικούς στη διάρκεια επίθεσης σε στρατιωτική βάση στη βορειοανατολική Νιγηρία. Αυτό ανακοίνωσε χτες ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος σε δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- «Αμετάκλητη» χαρακτήρισε χτες ο νέος Πρόεδρος της Κολομβίας, Ιβάν Ντούκε, την απόφαση του προκατόχου του, Χ. Μ. Σάντος, να αναγνωρίσει ως ανεξάρτητη την Παλαιστίνη. Πρόσθεσε πως πάντα τασσόταν υπέρ της λύσης των δύο κρατών στο Μεσανατολικό, παρότι το ζήτημα «περιπλέκει η παρουσία της "Χαμάς" στη Λωρίδα της Γάζας».

ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ.-- Ο Σλοβένος Πρόεδρος Μπόρουτ Πάχορ εξέφρασε «ανησυχία» μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο που εμφανίζει οπλισμένους μασκοφόρους - μέλη της παραστρατιωτικής ομάδας «Φρουρά της Στάιερσκα», του πρώην υποψήφιου για την προεδρία Αντρέι Σίσκο. Ο Πάχορ τόνισε ότι δεν υπάρχει θέση για παραστρατιωτική οργάνωση σε κανένα κράτος - μέλος της ΕΕ και ότι η Σλοβενία «είναι μια ασφαλής χώρα, στην οποία κανένα μη εξουσιοδοτημένο πρόσωπο δεν χρειάζεται ή επιτρέπεται (...) να φροντίζει παράνομα για την ασφάλεια της χώρας ή των συνόρων της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ