Πέμπτη 6 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Αύξηση εμπορικού ελλείμματος και άλλες αποκαλύψεις...

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Τα τελευταία στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου επιβεβαιώνουν τη συνεχιζόμενη τάση αύξησης του εμπορικού ελλείμματος της χώρας, με φόντο τον εμπορικό πόλεμο με ανταγωνιστικές δυνάμεις, όπως η Κίνα, η ΕΕ, ο Καναδάς, το Μεξικό κ.ά.

Οπως ανακοινώθηκε, τον Ιούλη καταγράφηκε η μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση του εμπορικού ελλείμματος σε διάστημα τριάμισι ετών. Το εμπορικό έλλειμμα διευρύνθηκε κατά 9,5% σε σχέση με τον Ιούνη. Οι εξαγωγές των ΗΠΑ (κυρίως σόγιας, εμπορικών αεροσκαφών κ.ά.) υποχώρησαν 1% ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν 0,9%. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για έλλειμμα 50,3 δισ. δολαρίων.

Το ίδιο διάστημα, έρχονται στο προσκήνιο νέες αποκαλύψεις για τις ταραχώδεις σχέσεις του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, με υπουργούς και στενούς συνεργάτες του στον Λευκό Οίκο. Αφορμή δίνει το νέο βιβλίο του Αμερικανού δημοσιογράφου Μπομπ Γουντγουόρντ (είχε αποκαλύψει το σκάνδαλο Γουοτεργκέιτ που προκάλεσε την παραίτηση του Προέδρου Ρ. Νίξον), που έχει τίτλο: «Φόβος: Ο Τραμπ στον Λευκό Οίκο».

Το βιβλίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 11 Σεπτέμβρη και συμπεριλαμβάνει υποτιμητικά σχόλια που φέρεται να έχουν κάνει υπουργοί και ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου για τον Πρόεδρο Τραμπ αλλά και ο τελευταίος για τους στενούς συνεργάτες του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ