Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διεργασίες στην «κεντροαριστερά»

«Εκλογές τώρα» ξαναζήτησε η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας χτες στον «Alpha», καθώς όπως είπε: «Αυτήν τη στιγμή δεν έχουμε διαβατήριο αξιοπιστίας ούτε προς τις αγορές ούτε προς τους δανειστές». Ταυτόχρονα, δίνοντας εξετάσεις και στο ζήτημα της σφιχτής δημοσιονομικής πολιτικής, χαρακτήρισε την «πλειοδοσία παροχών» κάτι «τρομερά επικίνδυνο», που «μπορεί να μας βάλει σε νέες περιπέτειες».

Στο ίδιο μοτίβο ζήτησε «αλλαγές στη συμφωνία (σ.σ. με τους δανειστές)», εστιάζοντας στα πρωτογενή πλεονάσματα.

Για το ρόλο που διεκδικεί το ΚΙΝΑΛ στην αστική διαχείριση είπε ότι θέλει «μια ισχυρή εντολή από τον ελληνικό λαό» για «προοδευτική αλλαγή». Εσπευσε, δε, να απαξιώσει την αξιοποίηση στελεχών από τη δεξαμενή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μιλώντας για «χρησιμοποίηση μεμονωμένων στελεχών που έχουν φύγει από το χώρο μας εδώ και πολλά χρόνια». Την ίδια ώρα, βέβαια, άφησε ανοικτό παράθυρο για συνεννοήσεις σε τοπικό επίπεδο. «Οποιος θέλει ας έλθει πίσω μας και να στηρίξει τα δικά μας ικανά στελέχη», είπε χαρακτηριστικά σχολιάζοντας τη βούληση του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει στελέχη του ΚΙΝΑΛ στις τοπικοδιοικητικές εκλογές.

Στις διεργασίες αυτές αναφέρθηκε και ο Σπύρος Λυκούδης, λέγοντας ότι κανένας δεν μπορεί να αγνοήσει ότι δυνάμεις της «κεντροαριστεράς» «με διαδρομή στο χώρο» πλέον στεγάζονται στον ΣΥΡΙΖΑ. Αναφερόμενος στις εξελίξεις που προηγήθηκαν στο ΚΙΝΑΛ, είπε ότι οι προσπάθειες ανασυγκρότησης στο τέλος «ήταν ένα σχέδιο στήριξης και αναστήλωσης του υπάρχοντος ΠΑΣΟΚ». Ειδικά για το Ποτάμι, είπε ότι «ενδεχομένως ένας ιστορικός του κύκλος έχει κλείσει» και ότι πρέπει να κάνει τομές «για να γεννηθεί το καινούργιο...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ