ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ
Τα σοβαρά προβλήματα ανέδειξε η περιοδεία του ΚΚΕ
Τετάρτη 14 Νοέμβρη 2018

Στιγμιότυπο από την περιοδεία
Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας - μια δομή που καλύπτει τεράστια σε έκταση περιοχή, με πληθυσμό άνω των 30.000 κατοίκων και χιλιάδες τουρίστες που την επισκέπτονται - αναδείχθηκαν κατά την επίσκεψη αντιπροσωπείας της ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Κώστα Στεργίου, βουλευτή του Κόμματος.

Να σημειώσουμε ότι αυτά τα προβλήματα έχουν αναδειχθεί κι άλλες φορές από το ΚΚΕ, με κάθε μορφή, καθώς και από τους φορείς της περιοχής με διαμαρτυρίες, υπομνήματα στο δήμο και το Κοινοβούλιο. Ομως, παρά τις ενέργειες αυτές και παρά τις υποσχέσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Π. Πολάκη, κατά την επίσκεψή του στο χώρο πριν ενάμιση χρόνο, καθώς και των τοπικών κυβερνητικών βουλευτών, δεν έχει δοθεί μέχρι στιγμής καμιά ουσιαστική λύση.

Μερικά απ' τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα της κατάστασης που επικρατεί στο συγκεκριμένο ΚΥ, το οποίο λειτουργεί χάρη στην αυτοθυσία και το φιλότιμο των γιατρών και των άλλων εργαζομένων, είναι:

-- Δεν υπάρχει ουσιαστική καθαριότητα του χώρου, αφού διατίθεται μόνο μια καθαρίστρια για 2 ώρες τη μέρα, μέσω σύμβασης με ιδιωτική εταιρεία καθαρισμού. Μάλιστα, πριν από λίγο καιρό πέρασαν 15 ολόκληρες μέρες χωρίς καθαρίστρια, μια και τόσος χρόνος μεσολάβησε για να ανανεωθεί η σύμβαση με την εταιρεία καθαρισμού.

-- Δεν υπάρχει όλο το 24ωρο οδηγός για το ασθενοφόρο, με αποτέλεσμα σ' αυτές τις περιπτώσεις να καλείται ασθενοφόρο από το κέντρο του ΕΚΑΒ στα Τρίκαλα και να υπάρχει η ανάλογη καθυστέρηση αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών.

-- Παιδίατρος υπάρχει μόνο δυο μέρες τη βδομάδα, αφού τις υπόλοιπες καλύπτει τα κενά της παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Τρικάλων.

-- Ακτινογραφίες γίνονται μόνο 2 φορές τη βδομάδα, επειδή τις υπόλοιπες η εργαζόμενη του τμήματος καλύπτει κενά του Νοσοκομείου Τρικάλων.

-- Οι κτιριακές εγκαταστάσεις είναι σε άθλιες συνθήκες, καθώς τα τελευταία 8 χρόνια δεν υπάρχουν συντηρητές και τεχνικοί λόγω συνταξιοδότησης και μετατάξεων. Τα όποια μπαλώματα έγιναν απλώς για να κρύβουν την άσχημη κατάσταση.

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ τόνισαν ότι η όλη κατάσταση δείχνει την κατάντια ενός συστήματος Υγείας που το έχουν φέρει έως εδώ οι προηγούμενες και η σημερινή κυβέρνηση και είναι αποτέλεσμα της πολιτικής υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης και του τομέα της Υγείας. Δήλωσαν ότι θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για την ανάδειξη των προβλημάτων, τόσο στο δήμο, στην περιφέρεια και το Κοινοβούλιο, όσο και με πρωτοβουλίες μέσα από τους μαζικούς φορείς και το λαϊκό κίνημα, ώστε να διεκδικηθεί δημόσια και δωρεάν Υγεία που να καλύπτει τις ανάγκες του λαού της περιοχής. Ταυτόχρονα, υπογράμμισαν την ανάγκη οι εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας, οι εργατοϋπάλληλοι, οι επαγγελματίες και οι αγρότες της περιοχής, μέσα από τους μαζικούς συλλογικούς φορείς τους, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να βάλουν σε προτεραιότητα την κάλυψη των επειγουσών και βασικών αναγκών τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε άμεσο κίνδυνο η ζωή ασθενών που δεν εξυπηρετούνται έγκαιρα (2023-04-04 00:00:00.0)
Ακάλυπτη από ασθενοφόρο και Κέντρο Υγείας μια μεγάλη περιοχή (2022-04-05 00:00:00.0)
Σοβαρότατα τα προβλήματα στην Υγεία σε Ικαρία και Φούρνους (2008-03-08 00:00:00.0)
Νοσοκομείο; Ποιο νοσοκομείο; (2001-09-02 00:00:00.0)
Μεγάλες ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας (2000-07-25 00:00:00.0)
Επικίνδυνα τα αστικά λύματα (2000-07-18 00:00:00.0)