Τρίτη 5 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔHMOTIKH ENOTHTA ΜΕΔΕΩΝΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ - ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Ακάλυπτη από ασθενοφόρο και Κέντρο Υγείας μια μεγάλη περιοχή

Στη Bουλή τα προβλήματα της περιοχής από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα

Με τον πιο τραγικό τρόπο βιώνουν τις τεράστιες ελλείψεις και τα προβλήματα της δημόσιας Υγείας στην περιοχή τους οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Μεδεώνος του δήμου Ακτίου - Βόνιτσας, αφού το μοναδικό Κέντρο Υγείας λειτουργεί τις... ζυγές μέρες έως τις 2 μ.μ., δεν μπορεί να εφημερεύσει, ενώ για μια μεγάλη περιοχή δεν υπάρχει ασθενοφόρο.

Την ίδια ώρα τα χωριά στερούνται βασικές υποδομές, όπως δημοτικά σφαγεία, Τοπικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) αλλά και το φράγμα των Αχυρών, σε μια κατά βάση αγροτοκτηνοτροφική περιοχή, κάτι που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τη ζωή των βιοπαλαιστών παραγωγών και κτηνοτρόφων, ενώ κινδυνεύουν να κλείσουν βασικές υπηρεσίες, όπως τα ταχυδρομεία, λόγω έλλειψης προσωπικού.

Τα παραπάνω αναδείχθηκαν στην επίσκεψη στην Αιτωλοακαρνανία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, Υγείας και Περιβάλλοντος από κοινού με τον βουλευτή του νομού, Νίκο Παπαναστάση, βάσει και του υπομνήματος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεδεώνος - Κατούνας.

«Αν μας συμβεί κάτι πάμε σαν τα σκυλιά στα αμπέλια», σχολίασε σκωπτικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Φώτης Τσιβγέλης, προσθέτοντας ότι μόνο η Κατούνα έχει περίπου 1.660 κατοίκους και για όλη την έκταση της περιοχής δεν υπάρχει ασθενοφόρο... «Δεν γίνεται να αυξάνεται ο χρόνος αναμονής για ένα έκτακτο περιστατικό, περιμένοντας πότε θα έρθει νοσοκομειακό από την Αμφιλοχία ή το Αγρίνιο», συνέχισε, συμπληρώνοντας ότι υπάρχουν χωριά πιο μακριά από την Αμφιλοχία απ' ό,τι η Κατούνα.

Είπε ακόμα ότι γίνονται ενέργειες από κατοίκους της περιοχής να εξασφαλίσουν ασθενοφόρο μέσω... δωρεών, και κατήγγειλε: «Εδώ και 12 χρόνια έχουμε μείνει χωρίς σφαγείο, με τα έξοδα να γίνονται πλέον υπέρογκα για τους κτηνοτρόφους, ενώ οι ηλικιωμένοι και χωρίς πολλές δυνατότητες μετακίνησης κάτοικοι θα μείνουν και χωρίς ταχυδρομείο».

Ζήτησε δε την άμεση επαναλειτουργία του ΤΟΕΒ (σταμάτησε πριν 10 χρόνια), ώστε να αρδευτούν χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων, που θα μπορούσαν να μειώσουν το κόστος παραγωγής.

Σχετικά είναι και όσα τονίζονται στην Ερώτηση του ΚΚΕ, όπου σημειώνεται μεταξύ άλλων, με βάση και τα αιτήματα του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου: «Επίσης στο υπόμνημά τους απαιτούν τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Κατούνας σε 24ωρη βάση και για όλες τις μέρες του έτους. Τη στελέχωσή του με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων (υγειονομικό, φύλαξης, καθαριότητας, γραμματειακής και τεχνικής υποστήριξης κ.λπ.), ώστε να εξυπηρετούνται οι ανάγκες των κατοίκων των περιοχών που καλύπτει, καθώς και τον εξοπλισμό του με ασθενοφόρο. Τέλος, ζητούν τη στελέχωση των ΕΛΤΑ Κατούνας, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων, και την επαναλειτουργία του ΤΟΕΒ Κατούνας».

Βάσει και των παραπάνω, ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί: Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την πλήρη 24ωρη λειτουργία όλο το έτος του ΚΥ Κατούνας, τη λειτουργία των δημοτικών σφαγείων και των ιαματικών λουτρών Τρύφου - Αγίου Βάρβαρου, την επαναλειτουργία του ΤΟΕΒ και την ολοκλήρωση του φράγματος των Αχυρών;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ