Τρίτη 5 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στον απόηχο του μεγάλου συλλαλητηρίου το πλατύ άνοιγμα για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Στον απόηχο από το μεγαλειώδες συλλαλητήριο του ΚΚΕ την Παρασκευή στο Σύνταγμα, με κεντρικό ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, οι Οργανώσεις Αττικής συνεχίζουν να μεταφέρουν τις θέσεις του Κόμματος για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, την ανάγκη ευρείας καταδίκης του, την απαίτηση για άμεση απεμπλοκή της χώρας, στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές, μέσα από συσκέψεις, εξορμήσεις και περιοδείες, με συζήτηση άνθρωπο τον άνθρωπο.

Αντιπολεμικό γκράφιτι για να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο έφτιαξαν μέλη και φίλοι της ΚΝΕ, στο πλαίσιο της δραστηριότητας των Οργανώσεων Χολαργού - Παπάγου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στον λαό και στη νεολαία της περιοχής.

Πλούσια συζήτηση αναπτύχθηκε στη σύσκεψη της ΚΟΒ Κηφισιάς - Νέας Ερυθραίας του ΚΚΕ με ομιλητή τον Κώστα Γιαννοπούλο, Γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Βόρειου Τομέα και μέλος της Επιτροπής Περιοχής Αττικής. Ιδιαίτερα αναδείχθηκε ότι είναι αναγκαίο να μη διαλέξει ο λαός στρατόπεδο ληστών, ότι το δίλημμα δεν είναι ΝΑΤΟ ή Ρωσία, ΕΕ ή Ρωσία, αλλά οι ίδιοι οι λαοί να γίνουν πρωταγωνιστές στις εξελίξεις.

Αντίστοιχη σύσκεψη πραγματοποίησαν οι ΚΟ Χημικής Βιομηχανίας Αττικής του ΚΚΕ στο Πολιτιστικό Στέκι «Τραβέρσο» της ΚΝΕ στον Πειραιά.

Ομιλητής ήταν ο Δημήτρης Εφιεντζής, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Βιομηχανίας Αττικής, και ακολούθησε πλούσια συζήτηση μεταξύ των εργαζομένων του κλάδου που παρευρέθηκαν. Σε αυτήν αποτυπώθηκαν πλευρές από τις συζητήσεις με τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς.

Εκφράστηκε η ανησυχία τον εργαζομένων για την εμπλοκή της χώρας, η ανάγκη να μεγαλώσει η συζήτηση γύρω από το θέμα του πολέμου. Αναδείχθηκε η ανάγκη να δυναμώσει η πάλη ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και τη στάση της εργοδοσίας σε εργοστάσια, που αξιοποιεί τον πόλεμο για να καλέσει τους εργαζόμενους να βάλουν για μια ακόμα φορά πλάτη. Με βάση αυτό, άνοιξε ο προβληματισμός πώς θα δυναμώσει η πάλη για το μεροκάματο, ενάντια στην ακρίβεια, πώς θα μπουν στη μάχη νέες δυνάμεις που αγανακτούν με την κατάσταση. Τέλος, επισημάνθηκε η ανάγκη να δοθεί ηχηρό αγωνιστικό μήνυμα στην αυριανή απεργία.

Για τις επόμενες μέρες, εκτός από περιοδείες και εξορμήσεις προγραμματίζονται οι εξής δραστηριότητες:

Σήμερα Τρίτη στις 2 μ.μ. η ΚΟΒ Νοσοκομείων στου Γουδή καλεί σε εκδήλωση στο κεντρικό αμφιθέατρο, στο υπόγειο του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγ. Σοφία». Θα μιλήσει ο Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος, μέλος της ΚΕΟΕ και Γραμματέας της ΤΕ Υγείας - Πρόνοιας.

Το Σάββατο 9 Απρίλη, στις 7 μ.μ., οι ΚΟ στην 1η και 7η Δημοτική Κοινότητα Αθήνας καλούν σε συγκέντρωση στην πλατεία Αργεντινής (Παναθήναια). Θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

Την Κυριακή 10 Απρίλη:

-- Στις 11 π.μ., η Κομματική Επιτροπή Ενέργειας της ΤΟ Βιομηχανίας Αττικής καλεί σε εκδήλωση στο Θεατράκι του ΟΤΕ (πλατεία Εθνικής Αντίστασης, Περιστέρι) με θέμα «Ο "πράσινος" ενεργειακός πόλεμος και η έκρηξη της ενεργειακής φτώχειας. Οργανώνουμε τη λαϊκή αντεπίθεση, φωτίζουμε τη σοσιαλιστική διέξοδο». Θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

-- Στις 6 μ.μ., η ΚΟΒ Μελισσίων - Πεντέλης καλεί σε συγκέντρωση στο Πευκοδάσος Ζωοδόχου Πηγής (Λ. Δημοκρατία). Θα μιλήσει ο Μάκης Μακρής, μέλος της ΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πλούσιο πρόγραμμα συσκέψεων και εκδηλώσεων (2022-11-05 00:00:00.0)
Δραστηριότητα Οργανώσεων του ΚΚΕ (2022-04-14 00:00:00.0)
Δραστηριότητα με θέμα τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο (2022-04-06 00:00:00.0)
Ανοιχτές συσκέψεις - συζητήσεις ΚΟ του ΚΚΕ (2021-07-09 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις ΚΟ του ΚΚΕ για τα 50 χρόνια από το στρατιωτικό πραξικόπημα (2017-04-26 00:00:00.0)
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ (2003-04-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ