Τρίτη 5 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Στέλνει αισιόδοξο μήνυμα μάχης και συμμετοχής στην αυριανή 24ωρη απεργία

«Η αγανάκτησή μας να γίνει δύναμη οργανωμένου αγώνα»

Από παλιότερη κινητοποίηση του του ΕΚ Αγρινίου
Από παλιότερη κινητοποίηση του του ΕΚ Αγρινίου
Δυναμικά στη μάχη για την επιτυχία της αυριανής 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας μπήκε από την πρώτη στιγμή το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου. Μέχρι και την τελευταία στιγμή σήμερα, μαζί με τα συνδικάτα των σωματείων μελών του και τις διοικήσεις τους, θα εκμεταλλευτεί κάθε λεπτό, προκειμένου να «νεκρώσουν» οι χώροι δουλειάς, να γεμίσουν οι δρόμοι με απεργούς στην απεργιακή συγκέντρωσή του (10.30 π.μ. κεντρική πλατεία της πόλης).

«Θέλουμε και με την απεργία να στείλουμε μήνυμα καταδίκης του ιμπεριαλιστικού πολέμου, να απαιτήσουμε καμιά εμπλοκή, συμμετοχή της χώρας μας σ' αυτόν, αλλά και να αγωνιστούμε ενάντια στην ακρίβεια και τη φοροληστεία που "σμπαραλιάζουν" το κουτσουρεμένο εισόδημά μας. Απαιτούμε, μεταξύ άλλων, Συλλογικές Συμβάσεις με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς», ανέφερε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Γιώργος Ντουντούμης, τονίζοντας πως εκφράζεται διάθεση συμμετοχής των εργαζομένων στη μεγάλη αυριανή μάχη.

Τις προηγούμενες μέρες, η διοίκηση του ΕΚ από κοινού με το Συνδικάτο Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας βρέθηκε στα μεγάλα έργα της υπό κατασκευής Αμβρακίας Οδού και στην Πάλαιρο, όπου κατασκευάζονται μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, πραγματοποιώντας περιοδείες, ενημερώνοντας εκατοντάδες εργαζόμενους. Πρόκειται για ορισμένα από τα βασικότερα έργα στον νομό, με τον πρόεδρο να τονίζει:

«Δεν θα πέσει ούτε "μυστριά". Βγαίνουμε μπροστά για να εφαρμοστεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της Ομοσπονδίας του κλάδου. Απαιτούμε, ταυτόχρονα, όλα τα μέτρα ασφαλείας και προστασίας των εργαζομένων. Βρεθήκαμε και σε μεγάλες οικοδομές του Αγρινίου. Τα μηνύματα που έχουμε και μετά την πρόσφατη πανοικοδομική απεργία είναι αισιόδοξα».

Ανοιγμα έγινε στις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες και σούπερ μάρκετ μαζί με το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, όπου συνδικαλιστές ήρθαν σε επαφή με εμποροϋπαλλήλους, ενώ περιοδείες πραγματοποιήθηκαν και σε εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιεργειών, όπου πρόσφατα μετανάστης εργάτης από την Ινδία έχασε τη ζωή του.

«Πρόκειται για περιστατικά που αναδεικνύουν την ανάγκη λήψης όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας, που θυσιάζονται στον βωμό της κερδοφορίας. Είναι ένας επιπλέον λόγος για τον οποίο αύριο δεν πρέπει να κινηθεί τίποτα, σε κανέναν χώρο δουλειάς», είπε ο Γιώργος Ντουντούμης.

Δράση για όλα τα προβλήματα και αλληλεγγύη

Στάθηκε στις παρεμβάσεις του συνδικαλιστικού φορέα για τα ζητήματα της φτώχειας που επικρατούν σε πλατιά λαϊκά στρώματα, υπογραμμίζοντας: «Δεν θα αφήσουμε κανέναν χωρίς ρεύμα, χωρίς τα αναγκαία εν έτει 2022. Υπάρχουν εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης σε σπίτια, ορισμένα από τα οποία τα κοινοποιεί ακόμη και η κοινότητα Παναιτώλιου. Θα υπερασπιστούμε τα εργατικά και λαϊκά σπίτια, θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις μας στη ΔΕΗ και όπου αλλού. Θα αγωνιστούμε, αναπτύσσοντας παράλληλα την αλληλεγγύη μας, κανένας να μην μείνει μόνος του απέναντι στην αντιλαϊκή λαίλαπα, για την οποία έχει ευθύνη η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ και οι προηγούμενες ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ.ά., που κινούνται στις ίδιες ράγες».

Για την προετοιμασία της απεργίας, το ΕΚΑ πραγματοποίησε εκτός από ΓΣ των αντιπροσώπων μελών του με τις διοικήσεις των σωματείων και σύσκεψη με φορείς επαγγελματοβιοτεχνών, αγροτών και εργαζομένων στο Δημόσιο. Εκφράστηκε διάθεση κοινής δράσης, συνέχισης της πάλης, με τον πρόεδρο να σημειώνει: «Απευθυνόμαστε σε όλους τους φορείς, να παλέψουμε από κοινού, για την πλειοψηφία των ζητημάτων που μας αφορούν. Η απεργία είναι τέτοιος σταθμός και για τη συνέχεια».

Υπογραμμίζοντας ότι «η οργή και αγανάκτηση που επικρατεί, πρέπει να γίνει οργανωμένος αγώνας μέσα από τα συνδικάτα και τους υπόλοιπους λαϊκούς φορείς», ο Γιώργος Ντουντούμης κατέληξε: «Το Εργατικό Κέντρο καλεί σε μάχη και αγώνα σε όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία τους, συνολικά τον λαό, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ που μας στερούν σήμερα όλα αυτά που έχουμε ανάγκη!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ