Τρίτη 5 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιπολεμική συναυλία στις Σέρρες

Μελωδικό μήνυμα εναντίωσης στον πόλεμο και στην εμπλοκή της χώρας μας έστειλε ο εργαζόμενος λαός των Σερρών με τη συμμετοχή του στην αντιπολεμική συναυλία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, στην πλατεία Ελευθερίας.

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη παρά τις απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες. Το κοινό συμμετείχε ενεργά, τραγουδούσε και χειροκροτούσε με συγκίνηση στο κάθε τραγούδι που υμνούσε την ειρήνη, τη ζωή, την αλληλεγγύη, τον άνθρωπο.

Το κεντρικό σύνθημα, «Αν θες να λέγεσαι άνθρωπος δεν θα πάψεις ούτε στιγμή να αγωνίζεσαι για την ειρήνη και το δίκιο», ανέδειξε ότι είναι χρέος όλων να παλεύουν για το δίκιο και τον άνθρωπο.

Στον χαιρετισμό της, η Γραμματέας της ΤΕ Σερρών, Αλεξία Μπούμπα, επισήμανε τους κινδύνους που δημιουργούνται στον ελληνικό λαό με την ενεργή εμπλοκή της κυβέρνησης στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Μίλησε και για την ενεργειακή κρίση, την ακρίβεια και τη δυσκολία να τα βγάλουν πέρα οι λαϊκές οικογένειες. Εξέφρασε την ανάγκη για αποδέσμευση της χώρας από τους πολεμικούς μηχανισμούς του ΝΑΤΟ, την ΕΕ, να σταματήσει τώρα η εμπλοκή μας στον πόλεμο, και προέτρεψε να εκφραστεί με όλους τους τρόπους η αλληλεγγύη στον ουκρανικό και ρωσικό λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ