Ισχυρό ΚΚΕ για λαό όρθιο και μαχητή

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στη Χίο

Τετάρτη 8 Μάρτη 2023

Ηχηρό, δυναμικό και ξεκάθαρο μήνυμα για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ στάλθηκε με την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στη Χίο και για τα νησιά Οινούσσες και Ψαρά. Με μεγάλη συμμετοχή στην αίθουσα του Ομηρείου, από νωρίς βρέθηκαν εργατοϋπάλληλοι, αγρότες, γυναίκες, νεολαία, αυτοαπασχολούμενοι και επιστήμονες, εκπαιδευτικοί, συνταξιούχοι.

Την εισηγητική ομιλία στην εκδήλωση έκανε ο Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Χίου του ΚΚΕ, Λευτέρης Μπαρμπαγιάννης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως όλο και πιο δύσκολα πια κρύβεται ότι ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ έχουν ταύτιση θέσεων στα βασικά ζητήματα που καθορίζουν τη ζωή του λαού και την πορεία της χώρας, επισημαίνοντας πως «είναι πια πολλοί αυτοί που νιώθουν πόσο σωστό, πόσο δυνατό και αληθινό είναι το σύνθημά μας ότι "μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό με ΚΚΕ πιο ισχυρό", πως δεν υπάρχουν κυβερνητικοί σωτήρες, πως ο λαός γίνεται παντοδύναμος και πρωταγωνιστής μόνο όταν βρίσκεται στον δρόμο του αγώνα, όταν παλεύει ασυμβίβαστα για τα δικαιώματά του στον δρόμο της ανατροπής. (...) Αυτό το σύνθημα, αυτή η προτροπή που θέλει τον λαό όρθιο και μαχητή, που εμπνέει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του, πρέπει να αναδειχθεί δυνατό και μέσα από τις εκλογές με την ενίσχυση του ΚΚΕ».

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι υποψήφιοι του Κόμματος.

Ο Γ. Αμπαζής ανέλυσε μεταξύ άλλων την ανάγκη στήριξης του Κόμματος για τη θέση του ενάντια στην επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στο ΝΑΤΟ, που παζαρεύει το Αιγαίο στο όνομα της «ΝΑΤΟικής συνοχής», δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο.

Η Αννα Βερνιώτου κάλεσε τους αυτοαπασχολούμενους σε στήριξη του ΚΚΕ, λέγοντας ότι όταν οι κυβερνήσεις αναφέρονται στη στήριξη της «μεσαίας τάξης», εννοούν τα ανώτερα στρώματα των μικρομεσαίων, όχι την πλειοψηφία που την πνίγουν στα δάνεια, που τη φτωχοποιούν με τη φορολογία και που την τσακίζουν τα μονοπώλια, οι μεγάλοι όμιλοι.

Η Αγλαΐα Κυρίτση ανέλυσε τους αγώνες του Κόμματος στα νησιά, τις παρεμβάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης», τον αγώνα για το Προσφυγικό, τον ΦΠΑ και άλλα μέτωπα, ενισχύοντας το σύνθημα «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό» με το ποίημα του Φ. Αγγουλέ, «Ποιον περιμένετε να 'ρθει, ποιον καρτεράτε να σας σώσει».

Ο Αρης Μιχαλάκης τόνισε ότι οι κομμουνιστές βρέθηκαν μπροστά στους αγώνες των εργαζομένων στο νησί, στις απολύσεις, στην περίοδο της πανδημίας, για την Υγεία, την ακρίβεια, για τις Συλλογικές Συμβάσεις, οργάνωσαν τους αγώνες σε εμποροϋπαλλήλους - ιδιωτικούς υπαλλήλους, καλώντας τους εργαζόμενους να στηρίξουν το Κόμμα.

Τέλος, σύντομο χαιρετισμό και κάλεσμα στήριξης του ΚΚΕ έκαναν συνδικαλιστές και συμπορευόμενοι με το ΚΚΕ και συγκεκριμένα οι: Γιάννης Μακριδάκης, συγγραφέας - αγρότης, ο Γιάννης Λαμπαδοχυτός, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χίου, ο Στέλιος Κουμπιάς, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΠΕΣ-ΝΑΤ, η Κλαίρη Κωστάλα από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Χίου, ο Γιάννης Κουκουλάρης, φοιτητής και μέλος του ΔΣ του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο νησί

Τέλος, παρουσίασε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ που εκπροσωπεί, όπως είπε, «...το δυναμικό αγωνιστικό παρόν και μέλλον του νησιού. Αποτελείται από ανθρώπους που ξεχωρίζουν για τη σταθερή - μαχητική παρουσία στο κίνημα και στους αγώνες, για την ανιδιοτελή προσφορά τους, τη συγκρότηση και τις ικανότητές τους», παρουσιάζοντας τα βιογραφικά των υποψηφίων αλφαβητικά:

Γιώργης Αμπαζής, περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Δάσκαλος. Συνδικαλιστής στην ΑΔΕΔΥ.

Αννα Βερνιώτου, πρόεδρος της Ενωσης Φοροτεχνικών - Λογιστών Χίου.

Αγλαΐα Κυρίτση, δημοσιογράφος. Επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Αρης Μιχαλάκης, μαθηματικός, πρόεδρος του Σωματίου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου και μέλος της διοίκησης του ΕΚ Χίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο εδώλιο ο αγώνας ενάντια στις δομές - φυλακές (2024-03-07 00:00:00.0)
Νέο «όχι» στις «φυλακές» της ΕΕ για πρόσφυγες και μετανάστες (2021-03-02 00:00:00.0)
Μόνη δίκαιη λύση ο απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών (2020-09-11 00:00:00.0)
Στο Βόρειο Αιγαίο (2019-01-16 00:00:00.0)
Δίκες συνδικαλιστών σε Χίο και Πειραιά (2014-10-09 00:00:00.0)
Στο σκαμνί η πολιτική άποψη (2014-10-07 00:00:00.0)