Τρίτη 7 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΙΟΣ
Στο σκαμνί η πολιτική άποψη

Αγωγή ενάντια σε συνδικαλιστές, στελέχη του ΚΚΕ στη Χίο, έχει καταθέσει εκπρόσωπος ΚΟΙΝΣΕΠ που δραστηριοποιείται στο νησί

Την ποινικοποίηση της πολιτικής θέσης και γνώμης, όταν αυτή έρχεται σε σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική, που επιχειρείται με την κατάθεση αγωγής ενάντια σε στελέχη του ΚΚΕ, καταγγέλλει η Τομεακή Επιτροπή Χίου του ΚΚΕ. Την αγωγή, που εκδικάζεται αύριο και αξιώνει την καταβολή 70 χιλιάδων ευρώ από τον καθένα ως αποζημίωση, έχει καταθέσει ενάντια στον Μάρκο Σκούφαλο, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», δημοτικό σύμβουλο και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, και στον Γιώργη Αμπαζή, μέλος της ΤΕ Χίου του ΚΚΕ, πρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Δ. Χίου, καθώς και του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών του νησιού, ο ιδιοκτήτης της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (ΚΟΙΝΣΕΠ) «ΑΚΜΗ».

Η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ απαιτεί να σταματήσει κάθε δίωξη και τονίζει ότι πρόκειται για προσπάθεια φίμωσης. Σημειώνει ότι «οι σύντροφοι που επέλεξε ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος να επιτεθεί, έδρασαν και εξέφρασαν τη θέση του ΚΚΕ, τη θέση συνδικάτων στα οποία και ανήκουν, ενάντια στη δράση και λειτουργία των λεγόμενων Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚΟΙΝΣΕΠ), οι οποίες (...) υπονομεύουν ανοικτά με τη δράση τους τις εργασιακές σχέσεις, τους μισθούς (...) Στη Χίο, η ΚΟΙΝΣΕΠ "ΑΚΜΗ" προσπάθησε να υπογράψει σειρά συμβάσεων με την προηγούμενη δημοτική αρχή, με απευθείας ανάθεση, χωρίς επιτυχία λόγω και της πίεσης που άσκησε η "Λαϊκή Συσπείρωση", η οποία οδήγησε συνολικά στο να μην προχωρήσουν αυτές οι συμβάσεις που έβλαπταν το συμφέρον των λαϊκών οικογενειών».

«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει», τονίζουν το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Χίου και ο Σύλλογος Γυναικών του νησιού. Καλούν σε συγκέντρωση συμπαράστασης, αύριο Τετάρτη 8 Οκτώβρη στα δικαστήρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ